Operațiunea “Maimuța”. Cum a ajuns primata să se plimbe nestingherită prin București timp de câteva zile

Ciprian Ioana / 11.09.2019, 19:17
Operațiunea “Maimuța”. Cum a ajuns primata să se plimbe nestingherită prin București timp de câteva zile

Autoritățile din București au fost în alertă, miercuri, pe tot parcursul zilei din cauza unei maimuțe. A fost o operațiune tragi-comică, ce rar se poate întâlni într-o capitală europeană.

Autoritățile din București au încercat, timp de mai multe ore, să prindă o maimuță care se plimba nestingherită pe străzile Capitalei. Se pare că primata a ajuns în atenția lor încă de duminică, datorită unui apel la 112.

S-a descoperit că, de fapt, maimuța se plimba nestingherită pe străzi de câteva zile. A fost operațiune desfășurată ore întregi. Până și primarul Capitalei, Gabriela Firea, a comentat ironic tot incidentul.

Cum s-a derulat operațiunea “Maimuța” din București

maimuta bucuresti

Maimuța a fost pentru prima dată observată duminica trecută. Încă de atunci, cei de la Protecția Animalelor au fost pe urmele ei, dar fără succes. Așa s-a ajuns la concluzia că primata se putea plimba pe străzile Capitalei de mai multă vreme.

Miercuri, un alt apel la 112 a anunțat prezența maimuței într-o curte din Sectorul 5. Autoritățile s-au mobilizat din nou, dar operațiunea nu a reușit din prima.

Asta pentru că primata nu s-a lăsat așa ușor tranchilizată. Vreme de câteva ore au încercat autoritățile să pună mâna pe ea.

Momentul a fost comentat ironic de primarul Gabriela Firea.

„Sper sa nu fie într-un lan de ambrozie, sa nu-i curgă ochii”, a spus edilul-șef al Capitalei. 

La acțiune au participat inclusiv jandarmii bucureșteni. Maimuța a fost prinsă în cele din urmă, după mai multe ore.

Alte două primate au scăpat pe străzi, dar ele au fost prinse mai repede și predate proprietarului.

„În momentul în care am fost sesizați la 112, maimuța despre care am fost înștiințați că ar exista într-o curte din Sectorul 5 al Capitalei nu se mai afla. Sesizarea a venit în jurul orei 12.00 de la proprietara acelei curți. După ce au ajuns la fața locului, echipajul de jandarmi s-a retras”, iată ce transmitea Biroul de Presă al Jandarmeriei București.

Un mesaj a venit și de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

„Am trimis în acel loc un echipaj împreună cu un medic veterinar care deținea o pușcă cu tranchilizant. Nu s-a reușit capturarea. Poliția Locală Sector 5 ne-a sesizat despre trei maimuțe care au fost pierdute. Două au fost capturate de proprietar, cealaltă bănuim că este încă în libertate”
Cătălina Trănescu, director de comunicare ASPA

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI