Povestea lui Kostas, copilul de 13 ani care a șocat mapamondul. Cum a ajuns un elev olimpic să comită o tragedie în Belgrad

Beatrice Dumitru 05.05.2023, 10:10
Povestea lui Kostas, copilul de 13 ani care a șocat mapamondul. Cum a ajuns un elev olimpic să comită o tragedie în Belgrad

Kosta Kecmanovic este puștiul de 13 ani care a ucis nouă persoane într-o școlă din Belgrad. Niciun alt copil de vârsta lui nu a mai omorât vreodată mai mulți oameni decât el. Acesta este considerat cel mai mare criminal minor din istoria lumii.

Motivul pentru care Kosta Kecmanovic a ucis nouă persoane

Un elev de clasa a VII-a de la o școală din Belgrad a ucis, miercuri dimineață, opt colegi și un paznic, rănind grav alți șapte copii și o profesoară. Autoritățile au declarat că acesta a plănuit atacul timp de o lună, avea o listă cu toți cei pe care voia să îi omoare și a mers înarmat la școală cu două pistoale, descărcând 57 de gloanțe.

Kosta Kecmanovic, născut la 30 iulie 2009, era un elev premiant, olimpic, dintr-o familie de medici și mergea periodic cu tatăl lui în poligonul de trageri. Șeful departamentului de poliție al orașului Belgrad, Veselin Milici, a spus că puștiul de 13 ani a recurs la acest gest pentru că se simțea exclus din societate.

Povestea lui Kostas, copilul de 13 ani care a șocat mapamondul. Cum a ajuns un elev olimpic să comită o tragedie în Belgrad
Kostas Kecmanovic a fost internat la psihiatrie.

Nu am putut afla motivul atunci, dimineața, pentru că este vorba despre un copil. Ceea ce am aflat a fost că a fost ignorat. A fost ignorat și ostracizat de societate. Băiatul a declarat că a fost ignorat de societatea în care trăia și că de-a lungul vieții sale sociale a fost exclus de la discuții și joacă, în vacanță sau excursie. Acest fapt l-a determinat să facă acest lucru”, a spus Veselin Milici la televiziunea RTS.

Kosta Kecmanovic, cel mai mare criminal minor din istorie

După atacul armat, Kosta Kecmanovic a sunat la poliție și a anunțat crimele, spunând că este un „psihopat care trebuie să se calmeze”. El a fost internat la psihiatrie, deoarece are mai puțin de 14 ani și nu poate fi tras la răspundere, în timp ce părinții săi se află în arest. Dacă ar fi avut 14 ani, Kecmanovic ar fi putut fi trimis într-o instituție corecțională.

Masacrul de la școala primară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad, îl plasează pe Kostas Kecmanovic primul pe lista celor mai sângeroși criminali minori în masă din istoria lumii.

Lista copiilor ucigași în masă cu vârsta sub 14 ani, care au făcut cel puțin patru victime, a inclus până acum doar trei nume.

În 2019, Kyle Alwood, în vârstă de 9 ani, a ucis cinci membri ai familiei sale când a dat foc unei case din Illinois, SUA.

În 1998, Andrew Golden, în vârstă de 11 ani, în complicitate cu un alt copil a ucis patru elevi și un profesor la un liceu din Arkansas și a rănit alți zece elevi.

În 2013, brazilianul Marcelo Eduardo Bovo, în vârstă de 13 ani, a ucis patru persoane în Sao Paulo după care s-a sinucis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...