Povestea de viață a lui Silvio Berlusconi, scenariu de film. A fost mereu în centrul atenției cu scandaluri: i-au plăcut femeile tinere, banii și puterea

Corina Oprea 12.06.2023, 13:47

Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, a plecat dintre noi la venerabila vârstă de 86 de ani. Celebrul om politic s-a stins din viață după o scurtă, dar aprigă luptă cu boala. A avut o viață de film, plină de peripeții, evenimente marcante și realizări mari și va rămâne istorie pentru tot ce a făcut de-a lungul timpului.

Silvio Berlusconi, o viață de film

Silvio Berlusconi a fost premierul Italiei în trei rânduri și s-a dovedit un personaj extrem de controversat. A pornit de jos, dar a avut mereu un spirit dezvoltat în afaceri. În timpul școlii, făcea temele colegilor contra cost, iar apoi a muncit precum comediant pe vas ca să își poată face propriii lui bani. Mai apoi, a început succesul său.

A avut mare succes în domeniul media, a înființat posturi de televiziune ce s-au bucurat de o notorietate impresionantă. Printre cele mai renumite s-au numărat și Canale 5, primul post de televiziune privat cu drept de emisie naţională, iar apoi au mai urmat și altele ce i-au adus venituri colosale.

Achiziţia uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal din Italia, AC Milan i-a adus și mai mare celebritate și l-a făcut, timp de 10 ani, cel mai bogat om din Italia, cu o avere de peste 10 miliarde de dolari. La vârsta de 57 de ani, Berlusconi a intrat în politică, iar de atunci a continuat să facă furori și să provoace controverse, primind chiar interdicția de a mai candida pentru funcții politice.

Silvio Berlusconi, mire la 85 de ani

Silvio Berlusconi a iubit femeile tinere și ar fi avut relații cu mai multe domnișoare de-a lungul anilor, dar una chiar i-a cucerit inima și l-a făcut să își lase soția cu care avea o relație de 12 ani. Este vorba despre Marta Fascina, membră în parlamentul italian din partea partidului condus de Berlusconi, Forza italia. S-au iubit din 2020, iar în 2022 a decis să facă nuntă cu femeia mai tânără decât el cu peste 50 de ani.

La 85 de ani, acesta și-a dorit să mai fie o dată mire și a organizat un eveniment de peste 400 de mii de euro. Deși a fost o nuntă cu fast, la care au participat nume mari, nu au semnat un act oficial de căsătorie. Fiii lui Berlusconi s-au opus, pe motiv că Marta ar vrea doar să pună mână pe averea controversatului om politic.

Conform presei italiene, ea a fost extrem de jignită de faptul că nu a avut o nuntă în adevăratul sens al cuvântului, dar a lăsat deoparte orgoliul, de dragul iubitului ei.

Ultimii ani, însă, au fost dificili pentru el din punct de vedere al sănătății. A avut mai multe probleme, a trecut și printr-o operație la inimă și în 2020 chiar a suferit și de covid. De câteva luni, însă, se aflase că are cancer, dar era optimist și spunea că va trece și peste această încercare, dar nu a fost așa. Medicii spuneau, concret, că este într-o situație dificilă.

„Am reuşit să revin chiar şi din situaţii dificile şi delicate”, a declarat el.

Urmăriți Impact.ro și pe