A murit Silvio Berlusconi. Politicianul s-a confruntat cu grave probleme de sănătate VIDEO

Raluca Alexe 12.06.2023, 11:49
A murit Silvio Berlusconi. Politicianul s-a confruntat cu grave probleme de sănătate VIDEO

Politicianul italian Silvio Berlusconi a murit, la vârsta de 83 de ani. Fostul premier al Italiei suferea de mai multe probleme de sănătate, fiind răpus de o pneumonie severă și de o formă gravă de leucemie.

Silvio Berlusconi a murit, răpus de boli grave

Silvio Berlusconi a pierdut lupta cu boala astăzi, la vârsta de 86 de ani, potrivit presei italiene. Miliardarul revenise la spital după ce abia se externase dintr-o lungă spitalizare de 45 de zile.

El și-a dat ultima suflare la spitalul San Raffaele din Milano, unde fratele și copiii săi s-au grăbit să ajungă atunci când au primit vestea tristă. În ultimii ani, starea de sănătate a lui Berlusconi s-a degradat considerabil. A suferit și mai multe operații pe cord deschis în 2016 și numeroase vizite la spital după infectarea cu Covid-19.

Silvio Berlusconi a fost prim-ministru între 1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011. Partidul său, Forza Italia, nu are rol direct în guvern dar totuși este membru al coaliției de dreapta a premierului Giorgia Meloni. Cariera lui Berlusconi a fost presărată și cu scandaluri răsunătoare. În ultimii 10 ani, politicianul a avut diverse probleme juridice privind faimoasele sale petreceri sexuale „Bunga Bunga”.

Berlusconi forma un cuplu cu Marta Fascina, cu 53 de ani mai tânără decât el. Nici ea nu a făcut rabat de la afimații controversate. În 2022, le-a promis jucătorilor echipei sale, Monza, că le va aduce un „autobuz plin de prostituate” în vestiar dacă vor câștiga.

Urmăriți Impact.ro și pe