Postul Taraf TV, amendat. Emisiunea Sânzianei Buruiană nu e pe placul membrilor CNA

Badea Violeta 17.05.2022, 22:31
Postul Taraf TV, amendat. Emisiunea Sânzianei Buruiană nu e pe placul membrilor CNA

Amendă pentru postul Taraf TV. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a sancționat canalul TV din cauza emisiunii „Câştigaţi acum”, prezentată de Sânziana Buruiană. Decizia a venit după ce fuseseră emise deja două somații, însă acestea nu au fost luate în considerare de conducerea postului. Iată ce sumă trebuie să scoată din buzunare aceștia acum!

CNA a amendat Taraf TV din cauza emisiunii prezentate de Sânziana Buruiană

CNA a sancţionat marţi, 17 mai, postul Taraf TV cu o amendă de 5.000 de lei, care vine după două somaţii publice, pe care conducerea canalului TV le-a primit în primele două luni ale acestui an.

Vina principală aparține emisiunii „Câştigaţi acum”, prezentate de Sânziana Buruiană. Potrivit celor de la CNA, show-ul de tip teleshopping arată mai mult ca un concurs şi are o taxă de apel disimulată.

„Emisiunea începe ca o variantă de teleshopping, în sensul că se dau acele cupoane digitale, dar apoi continuă cu o variantă de concurs, pentru că sunt premii care se anunţă, premiile cresc, dar nu se acordă, pentru că niciun telespectator nu reuşeşte să descopere jokerii puşi în concurs. Eu cred că e o struţo-cămilă”, a precizat Monica Gubernat, membru CNA, potrivit celor de la paginademedia.ro.

Emisiunea prezentata de Sanziana Buruiana
Emisiunea prezentata de Sanziana Buruiana

Cum a reacționat Taraf TV

Reprezentanții CNA spun că emisiunea Sânzianei Buruiană nu este încadrată corect. „Emisiunile, pentru a fi corect încadrate, trebuie să fie ori emisiuni teleshopping, ori emisiuni concurs.”, a spus Valentin Juncan.

În opinia membrilor CNA, show-ul de la Taraf TV este prezentat ca emisiune de tip teleshopping și începe astfel, dar apoi continuă ca un concurs, așa cum este explicat și mai sus. Iată cum se apără reprezentanții postului TV.

„Acest concurs, că toată lumea pronunţă cuvândul concurs, este de fapt o acţiune de marketing. Noi precizăm foarte concret că oamenii achiziţionează, într-o formulă digitală, nişte cupoane, şi pentru a face atractivă această achiziţie, adică să obţină şi altceva, sunt premiaţi.

Ca în cadrul unei acţiuni de marketing. Înţeleg că sunt prea complicate premiile. Ok, o să discutăm să le facă mult mai simple, în acest caz.”, a transmis Rareş Gărduş. reprezentantul postului, membrilor CNA.

Ulterior, Valentin Juncan a invocat legea Audiovizualului. Acesta a specificat clar că emisunea difuzată de Taraf TV se încadrează la concursuri, nu la emisiuni de tip teleshopping.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...