Dan Barna vrea reinventarea campaniei de vaccinare. „Să ajungem şi la oamenii care se uită la Taraf TV”

Iancu Andreea, Ionuț Vieru 24.04.2021, 13:28
Dan Barna vrea reinventarea campaniei de vaccinare. „Să ajungem şi la oamenii care se uită la Taraf TV”

Vicepremierul Dan Barna a făcut recent o declarație cel puțin neașteptată, după ce a găsit o soluție pentru a ajunge la cât mai mulți oameni cu mesajul campaniei de vaccinare. Astfel, copreședintele USR-PLUS a menționat faptul că își dorește reinventarea campaniei de vaccinare folosind un instrument important, care se remarcă adesea numai la alegeri.

Dan Barna își dorește reinventarea campaniei de vaccinare. Ce metodă a descoperit politicianul

Copreședintele USR-PLUS a vorbit recent despre o metodă nouă prin care își dorește reinventarea campaniei de vaccinare. Astfel, politicianul a ținut să precizeze că imunizarea populației este importantă, iar informația ar trebui transmisă și de către primari pentru a ajunge la cât mai mulți oameni. Vicepremierul Dan Barna a sugerat edililor să se folosească de sloganurile obișnuite în campaniile pentru alegeri.

Pentru a-și obține voturile, edilii sunt foarte creativi în a ajunge cu mesajul la urechea omului. Hai să folosim asta și în loc de Votează-mă, să spună foarte simplu Vaccinează-te, este de părere liderul USR-PLUS.

Despre campania națională de vaccinare au existat discuții inclusiv în întâlnirea dintre primarii USR-PLUS, la care a luat parte inclusiv Dan Barna. Unul dintre liderii alianței a precizat că este nevoie ca mesajul pentru imunizare să ajungă la oamenii care nu au acces mereu la informații prin intermediul mijloacelor media obișnuite.

Copreședintele USR-PLUS, despre reinventarea campaniei de vaccinare
Copreședintele USR-PLUS, despre reinventarea campaniei de vaccinare

„E foarte important rolul primarilor”

Doritorii de vaccin care au ajuns la centre sau care s-au trecut pe listă e la un nivel de plafon. Trebuie să reinventăm o altă campanie, mult mai aproape de cetățeni, mai aproape de comunități, mult mai aproape de oamenii care poate nu urmăresc emisiuni politice. Trebuie să ducem vaccinul mult mai aproape de poarta și de casa românilor. În această nouă etapă a campaniei de vaccinare e foarte important rolul primarilor, tocmai pentru a-și înființa aceste centre de vaccinare, pentru a anunța dacă au dificultăți. (…) Primarii au rol critic și fac apel și acum către toți primarii de la toate partidele, și ai Opoziției: concentrați-vă în comunitățile dumneavoastră să convingeți cetățenii că vaccinarea e singura soluție pentru a ne întoarce la o normalitate pe care o dorim cu toții, a spus Dan Barna, la Digi24.

De asemenea, se recomandă ca fiecare politician să se implice în comunitatea sa privind transmiterea mesajului pentru vaccinare.

Ca să obținem aceste rezultate de relaxare a restricțiilor e important ca fiecare dintre noi să mai tragă de mânecă un vecin, un părinte, un unchi, un cumnat, care fie nu a fost foarte ocupat de subiect, fie din lipsă de implicare sau nepăsare nu s-a dus să se vaccineze, a mai spus Barna.

Dan Barna s-a vaccinat anti-Covid
Dan Barna s-a vaccinat anti-Covid

Primarii și partidele politice, susținători ai campaniei de vaccinare în România

Discuțiile dintre liderii USR-PLUS și primarii alianței au ajuns la decizia de a implica inclusiv primarii în campania de vaccinare în țară. Dan Barna a menționat că o parte dintre edilii din teritoriu sunt deja parte a transmiterii mesajului de imunizare a populației, în timp ce alții au promis că o vor face. De asemenea, vicepremierul a transmis că vaccinarea ar trebui percepută ca și o campanie electorală de către politicieni.

Unii au mers din poartă în poartă, ca la campanie. Au fost primari care deja au luat taurul de coarne, primari care au spus că au înțeles și se vor ocupa și alții care au spus că dacă oamenii nu au înțeles, nu sunt responsabili ce pot ei să facă. Evident că sunt puncte de vedere diferite, dar mesajul a fost înțeles, toți colegii mei au plecat de la această întâlnire cu acest gând: să accelereze. Să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală. Pentru a-și obține voturile – e valabil pentru toți primarii, nu doar pentru cei din USR PLUS – sunt foarte creativi în a ajunge cu mesajul la urechea omului. Hai să folosim asta și în loc de să spună foarte simplu . Am văzut capacitatea partidelor de a ajunge la oameni atunci când au nevoie. Acum România are nevoie să ajungă la oameni cu acest mesaj de vaccinare, este de părere vicepremierul.

Totodată, copreședintele USR-PLUS a solicitat ca și partidele puternice, cu reprezentare în teritoriu să se implice în informarea românilor pentru a se vaccina anti-Covid.

La fel de bine și partidele politice care au structuri teritoriale destul de bine reprezentate (să se implice – n.r.). Este un demers pe care și USR PLUS îl face și mă aștept ca toate partidele și parlamentare și neparlamentare să își folosească rețeaua pentru această luptă în care chiar trebuie să fim solidari. Lupta de a convinge cetățenii să meargă să se vaccineze și de a aduce vaccinul cât mai aproape de strada și casa lor, a mai spus Barna.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...