Posibil atac terorist cu o dronă încărcată cu explozibil, dejucat în Republica Moldova. Care era traseul aparatului

Stan Filon 03.05.2022, 19:56
Posibil atac terorist cu o dronă încărcată cu explozibil, dejucat în Republica Moldova. Care era traseul aparatului

Un posibil atac terorist cu o dronă încărcată cu explozibil a fost dejucat în Republica Moldova, mai exact în regiunea separatistă Transnistria. Atacul se pare că viza centrul de radio și televiziune din satul Maiac, însă autoritățile locale au dejucat cumva atacul, însă nu sunt foarte multe informații legate de acest atac, momentan. Incidentul a fost făcut public de televiziunea TSV TV.

Posibil atac terorist cu dronă, dejucat în Republica Moldova

Așadar, se intensifică activitatea militară în Transnistria, acolo unde în urmă cu câteva zile a fost atacat Ministerul de Interne al regiunii separatiste Transnistria. Atunci, mai mulți indivizi au lansat un atac cu grenade asupra clădirii, reulind să facă daune materiale. Autoritățile transnistrene se află în alertă de atunci.

Recent însă, a fost dejucat un atac terorist, după cum precizează televiziunea TSV TV pe canalul său de Telegram. Jurnaliștii au scis că o dronă încărcată cu explozibil și combustibil se îndrepta spre centrul de radio și televiziune din satul Maiac, însă cumva aceasta a fost interceptată.

Posibil atac terorist cu drona, dejucat in Republica Moldova
Posibil atac terorist cu drona, dejucat in Republica Moldova

Ce spune președintele Maia Sandu

Potrivit postului TV, drona transporta două kilograme de explozibil și un recipient de cinci litri cu combustibil și era planificată activarea dispozitivului exploziv de la distanță, cu ajutorul unui semnal radio, scrie Știri.md. Deocamdată, informațiile nu au fost confirmate de asa-zisul Minister de Interne al republicii nerecunoscute. Anterior, două antene radio au fost aruncate în aer în localitatea Maiac, dar și clădirea Ministerului Securității de Stat a fost și ea atacată cu lansatoare de grenade de mână.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a precizat că aceste incidente au fost inițiate de indivizi din interiorul regiunii separatiste, însă a fost contrazisă puternic de liderul nerecunoscutei Republici Transnistrene, Vadim Krasnoselsky. Acesta a acuzat faptul că atacurile au fost puse la cale în Ucraina, în timp ce Kiev-ul a spus că totul a fost pus la cale la Moscova.

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...