Poliţistul care a ucis-o pe Raisa refuză detectorul de minciuni. Avocatul familiei a luat o decizie de ultimă oră

Cătălina Burghelea 11.02.2022, 07:24
Poliţistul care a ucis-o pe Raisa refuză detectorul de minciuni. Avocatul familiei a luat o decizie de ultimă oră

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa în timp ce traversa regulamentar strada s-a sucit și nu mai vrea să se supună detectorului de minciuni. Decizia luată de agent a fost dezvăluită de avocatul familiei fetiței. Deoarece omul legii nu dorește testul poligraf, Adrian Cuculis a anunțat ce va face în următoarele zile.

Agentul care a accidentat-o mortal pe Raisa refuză testul poligraf

Agentul de poliție care a provocat accidentul din Sectorul 1, în urma căruia o fetiţă a murit şi o alta a fost rănită grav, urma să fie supus unui test poligraf, fiind admisă şi solicitarea privind depunerea „planului de acţiune” pentru a se vedea unde mergea cu viteză mare. Însă, joi, 11 februarie, avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a precizat că polițistul refuză detectorul de minciuni. Astfel, apărătorul rudelor îndoliate susține că va depune o plângere penală, deoarece i se obstrucționează accesul la dosar.

„Eu aflu acum de la dumneavoastră că acest polițist nu vrea să facă testul pentru că toată ziua Brigada Rutieră a refuzat orice fel de dialog, deși aveau dispoziție din partea procurorului. Au refuzat să pună la dispoziție această informație. Mai mult, urmează să depun o plângere penală împotriva celor care anchetează de la Brigada Rutieră pentru obstrucționarea vădită a accesului meu la dosarul respectiv, deși aveau această obligație.”, a spus avocatul familiei Raisei, la Antena 3.

Avocatul Adrian Cuculis este revoltat

Potrivit lui Adrian Cuculis, polițistul responsabil de moartea copilei de 11 ani este ajutat de Brigada Rutieră să intre prin spatele instituției, fiind tratat ca un VIP, nu în calitate de inculpat.

„Dați-mi voie să vă spun, printre altele, că polițistul a intrat prin spatele instituției, nu știu câți dintre noi, dacă ne-am fi prezentat în calitate de inculpați, am fi intrat pe la locul unde intră VIP-urile din Brigada Rutieră. Cert este că polițistul a intrat astăzi în calitatea lui de polițist acolo, nu în calitate de inculpat.

(…) Țin să vă aduc aminte că la prima audiere la care am participat, același comisar-șef, Brăgădireanu Valentin, mi-a spus că eu nu am voie să adresez întrebări martorului și să mă duc la instanța de judecată, și acum îl primește pe polițist prin spate, pe la intrarea pentru VIP-uri, și nici măcar nu respectă ordinele procurorului, care este în concediu medical, și i-a spus foarte clar să îmi comunice ceea ce s-a întâmplat astăzi, dacă polițistul urmează să fie supus testului poligraf sau nu.”, a explicat celebrul avocat român.

Ultimele detalii din accidentul rutier in care a fost ucisa Raisa

Cel mai important martor în dosarul „Raisa” a fost audiat. Ce a declarat Marina

Marina, fetiţa care a fost rănită în accidentul provocat de poliţist, în Sectorul 1 al Capitalei, a fost audiată, marţi, 8 februarie, de către anchetatori. Din declarațiile copilei reiese că atât ea, cât și Raisa s-ar fi așteptat ca autospeciala de Poliție să frâneze, pentru că erau deja pe trecere de pietoni când mașina era la distanță sigură pentru a fi văzute.

A detaliat evenimentele dinaintea tragediei

Audierea martorei a avut loc la domiciliul familiei sale, unde a fost prezentă o echipă mixtă de poliţişti. Marina „e bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului”, spunea avocatul Adrian Cuculis înainte de interogatoriu. Minora a reușit să depășească șocul emoțional și a dat informații detaliate despre evenimentele dinaintea tragediei din 13 ianuarie.

„A fost un moment emoționant pentru că fetița a început să plângă, ne-am oprit puțin, după care a fost foarte puternică și a relatat ce s-a întâmplat acolo. Important este că ea chiar își aduce aminte absolut tot și nu sunt chestiuni adăugate sau inventate. Își aduce aminte inclusiv cu ce a fost îmbrăcată ea și Raisa, își aduce aminte inclusiv ce aveau în ghiozdanul pe care îl avea Raisa în spate, că au dormit cu o seară înainte la Raisa și ulterior plecaseră către școală să se întâlnească cu diriginta. Avea toate elementele prezente la ea, nu au fost chestiuni, stai că nu imi aduc aminte…știa tot ce s-a petrecut acolo.

A spus că pur și simplu ele se așteptau ca mașina să frâneze, o văzuseră la distanță, se așteptau să frâneze și tocmai de aceea acea fugă pe care am văzut-o cu toții pe camerele de luat vederi din intersecția respectivă. De asta au luat-o la fugă, pentru că surprinderea lor a fost că mașina nu se oprea, deși ar fi trebuit să se oprească.”, a declarat avocatul familiei, Adrian Cuculis, pentru Impact.ro.

Trecerea de pietoni nu era semnalizată

Pe de altă parte, autoritățile locale ar putea fi trase la răspundere pentru faptul că trecerea de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei nu era marcată. Un prim termen pentru acest caz ar putea fi stabilit de instanța de judecată în vară.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...