Prima reacție a polițistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Ce scrie în scrisoarea trimisă părinților fetei

Iancu Andreea 21.01.2022, 17:06
Prima reacție a polițistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Ce scrie în scrisoarea trimisă părinților fetei

În urmă cu o săptămână, cazul fetiței accidentate mortal pe trecerea de pietoni șoca opinia publică. Raisa, o copilă de doar 11 ani, își pierdea viața într-un accident provocat de către un polițist, Popescu Constantin, care o rănea totodată pe prietena fetei, în drumul celor două spre școală. Polițistul, care este anchetat penal pentru ucidere din culpă, a avut prima reacție după ce a ucis-o pe Raisa, transmițând un mesaj plin de regret familiei îndurerate, într-o scrisoare ce a fost făcută public de avocatul Adrian Cuculis.

Ce a scris polițistul care a ucis-o pe Raisa, în scrisoarea transmisă familiei îndurerate

Accidentul de săptămâna trecută, în urma căruia polițistul Popescu Constantin a accidentat mortal fetița de 11 ani și pe prietena sa a trimis-o în spital, a stârnit furie în rândul oamenilor de rând și a readus la lumină o mulțime de probleme ale organizării personalului din Poliția Română. După ce a evitat să fac declarații, pe fondul șocului suferit, polițistul care a ucis-o pe Raisa a transmis o scrisoare familiei îndurerate.

Scrisoarea, care a fost făcută publică cu acordul familiei Raisei și a avocatului polițistului, dezvăluie regretul cu care se confruntă polițistul. Totodată, avocatul care reprezintă familia îndurerată, Adrian Cuculis, și care a făcut publică scrisoarea pe blogul său, a precizat că Popescu Constantin a redactat o scrisoare și pentru familia fetiței accidentate, însă aceasta din urmă nu a fost de acord cu publicarea ei.

Polițistul Popescu Constantin regretă fapta sa

În textul redactat de către polițist pentru membrii familiei Raisei, Popescu Constantin își exprimă regretul și părerea de rău cu care se confruntă de la accident. Totodată, polițistul își cere iertare părinților copilei accidentate mortal, recunoscându-și vina. Chiar dacă este conștient că nu mai poate da timpul înapoi, acesta menționează că va trebui să trăiască cu această apăsare grea pentru toată viața.

Polițistul este afectat de cele întâmplate și consideră că oricât de mult și-ar exprima regretul în cele câteva rânduri ale scrisorii sale, nu va putea readuce la viață trupul Raisei. Pentru a-și arăta tristețea și a încerca să mai spele din vină, polițistul s-a oferit să suporte o parte din cheltuielile pentru înmormântarea copilei care a sfârșit pe trecerea de pietoni, de pe Bulevardul Laminorului, din sectorul 1.

Ce a scris polițistul care a ucis-o pe Raisa în scrisoarea către părinții fetei
Scrisoarea polițistului Popescu Constantin, către familia Raisei
foto – indrumari-juridice.eu

Dosarul polițistului se află în continuare în instanță. Ce nereguli au fost observate de anchetatori

Deocamdată, dosarul în care este anchetat polițistul Popescu Constantin dezvăluie o serie de nereguli. Omul legii ar fi fost încadrat din sursă externă, având doar un curs de câteva săptămâni pentru funcția de polițist pe care o reprezenta. Totodată, informațiile actuale arată că polițistul nu cunoștea să acorde primul ajutor.

De asemenea, Popescu Constantin conducea autospeciala poliției cu un permis de conducere eliberat în Marea Britanie, deși ar fi trebuit, în mod obligatoriu, să își preschimbe permisul de conducere în România. Probele strânse deja la dosar arată că accidentul a fost provocat aproape exclusiv din culpa polițistului. Audierile vor continua și zilele următoare, în proces fiind introduse instituții precum MAI dar și DGPMB alături de ASPMB, care ar fi avut obligația de semnalizare corespunzătoare a trecerii de pietoni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...