Crimă dublă Oneşti: Motivul real pentru care nu s-a folosit un lunetist a fost aflat. Ce au ascuns poliţiştii

Stan Filon 04.03.2021, 14:45
Crimă dublă Oneşti: Motivul real pentru care nu s-a folosit un lunetist a fost aflat. Ce au ascuns poliţiştii

Care a fost motivul real pentru care nu s-a folosit un lunetist în cazul de la Onești, unde un pensionar a ucis doi bărbați nevinovați? Explicațiile polițiștilor care au organizat misiunea de salvare eșuată lamentabil nu prea sunt susținute de realitate.

Motivul real pentru care nu s-a folosit un lunetist în cazul Onești

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au organizat o conferință de presă, la care a participat inclusiv șeful Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul IGPR, comisarul șef Alexandru Scurtu, care a încercat să explice de ce anume nu a fost folosit un lunetist, care să-l elimine pe atacator.

Scurtu a explicat că distanța era prea mică, iar locatarii blocului erau puși în pericol, dacă se folosea armament de calibru mare. Nimeni nu a explicat de ce se mai aflau oameni în apartamentele de lângă cel în care a intrat criminalul, la 5 ore de la primul apel al atacatorului la 112. În plus, Scurtu a spus că geamul era murdar și mai mult, în față erau coroanele unor copaci, care ar fi făcut imposibilă o ochire eficientă.

Motivul real pentru care nu s-a folosit un lunetist in cazul Onesti
Motivul real pentru care nu s-a folosit un lunetist in cazul Onesti

Geamul era murdar și erau și crengi de copac

Singurul detaliu care, probabil, i-a scăpat comisarul șef Scurtu este faptul că SAS Bacău nu are, în componență, lunetiști. De altfel, nicio altă structură de intervenție rapidă a Poliției nu are lunetiști, cu excepția SIAS, însă aceasta are sediul la București.

Așadar, cei doi muncitori se pare că nu au avut nicio șansă, mai ales că negociatorul venit la fața locului nu a făcut mai nimic pentru a-l calma pe atacator, în afară de a-i spune să se calmeze, după cum se vede pe înregistrările vecinilor. Mai mult, acesta i-a cerut atacatorului chiar să se abțină de la comentarii, atunci când a început să vorbească urât despre polițiști și judecători.

Atacatorul a spus că nu va mai vorbi cu polițiștii decât atunci când aceștia vor avea decizia instanței de judecată prin care bărbatului i-a fost luat apartamentul. Nimeni nu a spus dacă măcar s-a încercat obținerea acesteia, chiar și pentru a mai câștiga ceva timp. Atacatorul a cerut 300.000 de euro pentru a-i elibera pe cei doi bărbați, dar nici despre acest lucru nu a spus nimic poliția română, dacă s-au făcut ceva demersuri în acest sens.

S-a aflat însă un detaliu șocant, ascuns de polițiști. Una dintre cele două victime prezintă, pe lângă rana de cuțit din piept, care i-a fost, probabil, fatală, mai mult urme de gloanțe de cauciuc, care arată faptul că polițiștii de la fața locului au tras în atacator, dar și în victimă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...