Politicianul român care va lua cina cu Viktor Orban. „Cred că știu deja despre ce vom vorbi”

Ana Anitoiu 22.07.2022, 21:02
Politicianul român care va lua cina cu Viktor Orban. „Cred că știu deja despre ce vom vorbi”

Un politician român va lua cina, vineri, cu prim-ministrul ungar Viktor Orban, care a ajuns la Băile Tuşnad pentru a-şi ţine obișnuitul discurs la Universitatea de Vară „Tusvanyos”. Oficialul a dezvăluit despre ce va vorbi cu premierul de la Budapesta.

Ce politician român va lua cina cu Viktor Orban

Politicianul care va lua cina, vineri, cu Viktor Orban, a spus că nu are nişte teme concrete de discuţie cu prim-ministrul Ungariei și că, probabil, vor aborda subiecte legate de politică.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va cina cu președintele UDMR, Kelemen Hunor. Cei doi s-au întâlnit și joi, la Sfântu Gheorghe, la meciul de fotbal dintre Sepsi Sfântu Gheorghe – Olimpija Ljubljana.

„E şi normal când el este la noi să ne vedem sau să ne vedem la el, când mă duc acolo. Deci, nu e o noutate, nu e nimic deosebit, exact aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori se va întâmpla şi azi”, a spus Kelemen Hunor.

Politicianul roman care va lua cina cu Viktor Orban
Kelemen Hunor. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Politicianul român, despre o întâlnire între Viktor Orban și Nicolae Ciucă

De asemenea, întrebat despre posibilitatea organizării unei întâlniri între premierul ungar Viktor Orban și premierul României, Kelemen Hunor a spus că Nicolae Ciucă este cel care ar trebui să facă această invitaţie. Oficialul a adăugat că probabil va veni momentul când cei doi se vor întâlni.

„Cred că în acest moment există un dialog interguvernamental, lucrurile s-au schimbat mult într-un an şi jumătate. (…) Săptămâna trecută a fost o întâlnire între cei doi miniştri de Externe, atmosfera, mesajele erau cu totul şi cu totul diferite. Noi suntem interesaţi în dialogul româno-maghiar, în dialogul între cele două guverne şi dacă putem să împingem să meargă mai bine vom face acest lucru, pentru că aşa cred că e bine.

În rest, ei când se vor întâlni, când vor discuta şi ce teme nu este treaba mea, nu pot să răspund în locul lor. Probabil că va veni şi momentul când va avea loc o astfel de întâlnire, în acest moment dialogul între ministere şi guvernele celor două ţări este în desfăşurare”, a spus Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a amintit că a fost și președintele Ungariei la București și că probabil Katalin Novak va mai veni în vizită în perioada următoare. El a precizat că a observat că lucrurile s-au schimbat și la nivel de şef de stat și că este optimist și din acest punct de vedere.

Kelemen Hunor a mai spus că recunoaște că este nevoie să fie depus un efort în fiecare zi pentru a îmbunătăţi această relaţie şi a precizat că își dorește să facă acest lucru în continuare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...