Politica fustelor scurte. România are inflație de frumuseți la secretare de stat și consiliere. GALERIE FOTO

Andrei Simion 25.09.2022, 18:38

România are inflație de frumuseți la secretare de stat și consiliere, în contextul în care printre miniștrii din țară se numără o singură femeie, Gabriela Firea, ministrul Familiei. Una dintre subalternele miniștrilor a câștigat în această vară un concurs internațional de frumusețe.

Din politică, pe podium

Printre femeile frumoase care activează în politica din România se numără Iolanda Anamaria Babău. În august 2017, la doar 23 de ani, a fost numită consilier personal al ministrului Sănătăţii de la acea vreme, Florian Bodog. După aceea, a devenit consilieră a secretarului de stat Oana Pintilei, din cadrul Secretariatului General al Guvernului. În 2018, a ajuns director de cabinet al secretarului de stat Mihaela Voicilă, din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, iar în februarie 2019 a devenit consilier în Ministerul Economiei.

În 2020, Iolanda Anamaria Babău a renunțat la locurile de muncă din Guvern și a început să câștige concursuri de miss: Miss Europa 2021 – first runner up şi Miss Elite World – Popularitate 2021. În luna iulie a acestui an, a obținut titlul de Miss World Next Top Model, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de frumusețe.

Politica fustelor scurte. Romania are inflatie de frumuseti la secretare de stat si consiliere
Iolanda Babau

Alte frumuseți din politica românească

O altă femeie frumoasă din politica românească este Ioana Alicioglu, fostă Ștefan. La sfârșitul anului trecut, ocupa un post de consilier în Ministerul Dezvoltării, la cabinetul secretarului de stat Neculai Tănase (PNL). În luna mai, s-a căsătorit cu un cetățean turc, alături de care ar locui în prezent în Elveția.

Printre femeile frumoase din politica din România se numără și Cristina Ionela Tărteață, ajunsă în 2017 pe un post de secretar de stat la Ministerul Turismului, venind de pe un post de consilier parlamentar și lucrând pentru senatorul PSD Florin Constantinescu.

Tânăra, care are ca pregătire Colegiul Național de Apărare (2011-2012) și Academia Națională de Informații București (2011-2013), s-a lăudat recent cu coperta unei teze de doctorat susținută la SNSPA, sub îndrumarea lui Teodor Meleșcanu, fost șef al spionajului românesc și fost președinte al Senatului. În prezent, ar ocupa un post de consilier la Senatul României.

Avocate splendide, intrate în politică

Avocata Andreea Naggar, în vârstă de 34 de ani, este din luna iunie secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, după o recomandare de la PSD Galați. Anterior, a fost consilier județean și, timp de o jumătate de an, administrator special la Carfil SA, o societate în subordinea Romarm, principalul producător şi exportator de produse militare din România. Printre armele produse se numără muniții cu efect de explozie și termobarice.

O altă avocată, Roxana Simona Momeu, din Arad, a fost numită zilele trecute pe un post de secretar de stat la Ministerul Justiției, după ce a fost șefă a organizației municipale PSD Arad. Pe pagina sa de Facebook, femeia are numeroase imagini provocatoare.

Fotografii din lift, pe rețelele sociale

O altă femeie, Teodora Gabriela Gheniu, în vârstă de 35 de ani, este director general adjunct în AFIR, o agenție în subordinea Ministerului Agriculturii. În 2019, ea a fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii, surse din cadrul PSD afirmând că a fost susținută de Codrin Ștefănescu, unul dintre foștii lideri ai PSD. Licențiată la ASE, Facultatea Agroalimentară, tânăra ar fi lucrat mai bine de un an pentru Regele Iordaniei, în calitate de degustător de mâncare.

Pe pagina sa de Facebook, are mai multe fotografii din liftul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Conform declarației de avere, deține mai multe conturi bancare, între care unul de 3.520.000 lei, sumă ce nu era menționată în 2020. În plus, are terenuri în Ilfov, numele ei figurând în mai multe hotărâri ale administrației centrale sau locale privind exproprierea și despăgubirea pentru terenuri în vederea construcției autostrăzii de centură București, în zona Mogoșoaia.

O consilieră, în Insulele Azore, pe bani publici, cu Sorin Grindeanu

O tânără de numai 27 de ani, din Buzău, Cătălina Miriță, a completat până acum șase declarații de avere sau de interese la instituțiile statului român, în cadrul unei instituții conduse de Sorin Grindeanu, actualul ministru PSD al Transporturilor, pe vremea când acesta conducea ANCOM.

Oficialul și consiliera sa, care câștigase cu ceva timp în urmă titlul de Miss Buzău, au fost în Insulele Azore, în 2019, pe bani publici, la o Plenară de comunicații poștale. Grindeanu nu a dorit să ofere explicații cu privire la această deplasare.

O altă consilieră, Andra Stroe, a lucrat ca director de cabinet la un subsecretar de stat din Ministerul Dezvoltării, apoi ca director de cabinet la un secretar de stat din același minister, înainte de a se mărita cu Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL.

Anul trecut, tânăra în vârstă de 33 de ani fusese angajată la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, ca vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat. Din martie, a devenit președintele Agenției menționate. Femeia este fiica vitregă a lui Marcel Vela, senator PNL, fost ministru de Interne și șef PNL Caraș Severin și soția purtătorului de cuvânt al Partidului Național Liberal.

La rândul ei, Gabriela Dănănae are o carieră de 10 ani în calitate de consilieră a politicienilor din România, completând până acum 36 de declarații de avere și de interese. A fost consilier personal pentru fostul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, apoi la Parlament, dar şi în consiliile de administrație ale Companiei de Autostrăzi (CNAIR) și Loteriei Române. În prezent ar fi consilier parlamentar la Senatul României.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe