Codrin Ștefănescu, anunț de ultimă oră. A.P.P. atacă ordonanțele Guvernului referitoare la modificările și completările aduse la producerea și furnizarea energiei electrice și a gazelor

Elena Avramescu 13.09.2022, 11:33
Codrin Ștefănescu, anunț de ultimă oră. A.P.P. atacă ordonanțele Guvernului referitoare la modificările și completările aduse la producerea și furnizarea energiei electrice și a gazelor

Codrin Ștefănescu, Secretar General al A.P.P., a făcut un anunț de ultimă oră, în care a menționat faptul că formațiunea pe care o reprezintă a decis să atace astăzi cele două ordonanțe ale Guvernului cu privire la modificările și completările aduse la producerea și furnizarea energiei electrice și a gazelor.

APP atacă Ordonanțele antiromânești pe energie

„A.P.P., așa cum a anunțat, a atacat astăzi 13 septembrie 2022, atât O.U.G. 27/2022, cât și O.U.G. 119/ 1.09.2022 cu modificările și completările aduse la producerea și furnizarea energiei electrice și a gazelor, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 864 din 1 septembrie 2022.

A.P.P. folosind toate pârghiile legale de atac împotriva acestor Ordonanțe antiromânești, astăzi a depus mai multe plângeri și sesizări, simultan, astfel:

1) A.P.P. a depus Plângere Penală împotriva Ministrului Energiei, Virgil – Daniel Popescu, pentru abuz în serviciu și subminarea intereselor naționale.

2) A.P.P. a depus sesizare oficială la Avocatul Poporului, adresată doamnei Renate Weber – avocat al poporului, cu solicitarea de a sesiza de urgență C.C.R., în temeiul Art. 15, Al.1, Lit 1, din Legea 135/1997.

3) A.P.P. a depus la Parlament mai multe amendamente și propuneri de modificare radicală asupra mai multor articole din cele două Ordonanțe, pe care le considerăm dezastruoase, atât pentru consumatorul casnic român, cât și pentru mediul antreprenorial.

Tot astăzi, domnul deputat Francisc Tobă – Vicepreședinte A.P.P. va explica de la tribuna Camerei Deputaților, toate cele de mai sus, inclusiv amendamentele și modificările pe care le dorim la aceste Ordonanțe antiromânești”, a spus Codrin Ștefănescu, Secretar General al A.P.P.

Codrin Stefanescu

Furnizorii de energie electrică și gaze renunță la mai multe contracte

Mai mulți furnizori de energie electrică și gaze au făcut un anunț surprinzător în cursul zilei de ieri, spunând că au început să notifice firmele că renunță la contractele de gaze și curent în cazul companiilor care beneficiază de prețuri plafonate. Acest lucru a fost făcut deoarece guvernul le va deconta furnizorilor doar 1.300 de lei/MWh pentru curent, iar astfel prețurile sunt mult mai mari de atât.

„Au existat astfel de situații în care un furnizor a comunicat clientului că nu va mai continua contractul. Discutăm despre situații în care un contract încheiat între un consumator, în general industrial, și un furnizor, a ajuns la scadență iar mai departe furnizorul nu a mai dorit să mai continue această relație comercială.

Deci nu discutăm de o reziliere a contractelor ci de o situație în care acest contract a ajuns la scadență și unii furnizori nu au mai dorit să continue această relație comercială”, a spus Dumitru Chisăliță, președinte al Asociației Energia Inteligentă.

În acest sens, o mare parte din consumatorii care s-au regăsit în această situație au fost cei industriali, însă în ultimul timp au fost primite mai multe informații potrivit cărora au existat și consumatori casnici, în relație cu furnizori mici de energie, care la scadență li s-a menționat faptul că nu se va mai prelungi contractul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...