PNL și-a ales noul secretar general. Virgil Popescu a ales să își retragă candidatura

Ana Anitoiu 27.05.2022, 15:01
PNL și-a ales noul secretar general. Virgil Popescu a ales să își retragă candidatura

PNL și-a ales noul secretar general. Virgil Popescu a ales să își retragă candidatura. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a spus că a aflat despre această decizie vineri, în timpul ședinței Consiliului Național de la Poiana Braşov, și a adăugat că Partidul Național Liberal a dat dovadă de maturitate, iar vremea luptelor interne s-a încheiat.

Nicolae Ciucă, despre decizia lui Virgil Popescu

Prim-ministrul a spus că a apreciat drept un „gest de mare onoare” decizia lui Virgil Popescu de a-și retrage candidatura, vineri, în timpul ședinței Consiliului Național. Șeful Guvernului a adăugat că este foarte important ca la nivelul PNL să existe responsabilități foarte bine asumate, iar Ministerul Energiei are foarte multă treabă de făcut.

Noul secretar general al PNL este ministrul de Interne, Lucian Bode. Dan Motreanu devine prim-vicepreședinte al partidului pe strategii politice, după cum au hotărât, vineri, liderii liberali. Funcția de vicepreședinte pe apărare a fost ocupată de Virgil Guran.

„Mă bucur că suntem toţi de acord că unitatea partidului stă în forţa noastră, să fim cât mai mulţi implicaţi. E păcat că până la această dată Dan nu a fost alături de noi, este un liberal mai vechi ca mine, care a participat şi a tras tot timpul la frâiele PNL şi cred că putem face mult mai mult împreună decât singuri în PNL, în special în anul 2024 când avem patru rânduri de alegeri”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

PNL si-a ales noul secretar general
Virgil Popescu. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Nicolae Ciucă: PNL și-a asumat să fie promotorul diasporei

Premierul Nicolae Ciucă a spus că, din acest moment, liberalii pot avea o perspectivă asupra a tot ceea ce și-au propus să realizeze prin promovarea politicilor publice ale PNL în coaliția de guvernare. Șeful Guvernului a precizat că acesta este un moment foarte important pentru a sublinia faptul că luptele interne au luat sfârșit.

„Așa cum, acum trei zile, președintele țării a spus la vila Florica, atunci când am sărbătorit ziua PNL, că vremea luptelor interne a luat sfârșit, mă alătur și spun că azi PNL a dat dovadă de maturitate și vremea luptelor interne a luat sfârșit”, a spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, președintele PNL a spus că prin rezoluția ce a fost aprobată, Partidul Național Liberal va promova întărirea legăturilor cu intelectualii, cu mediul profesional, cu cel academic, precum și cu societatea civilă.

„Un punct aparte îl constituie grija pe care PNL o acordă diasporei române. Putem spune că PNL și-a asumat să fie promotorul diasporei. PNL acordă respect, atenție și arată prețuirea pentru românii din Diaspora. Am luat decizia ca la nivelul fiecărei filiale să funcționeze structuri specializate pentru românii din Diaspora”, a mai spus premierul.

Pentru funcția de secretar general, Lucian Bode, care nu a avut contracandidat, a primit 606 voturi pentru, iar 40 de voturi au fost anulate. Dan Motreanu a fost ales prim-vicepreşedinte cu cel mai mare număr de voturi, 736 pentru, şi doar 5 anulate. Virgil Guran a fost ales vicepreşedinte cu 459 de voturi pentru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...