FOTO EXCLUSIV Cum a fost zărit Cristian Diaconescu într-o parcare aglomerată. Nici nu a încercat să se ascundă

Iancu Andreea 11.01.2021, 12:07

Fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu, a fost surprins în urmă cu câteva zile într-o ipostază neașteptată. Aflat într-o parcare aglomerată, politicianul a încălcat o regulă esențială în această perioadă. Aflat într-o conversație telefonică, Diaconescu a ignorat total măsurile impuse pentru toată lumea.

Cristian Diaconescu, surprins într-o parcare aglomerată

În urmă cu câteva zile, fostul ministru de externe Cristian Diaconescu se afla într-o parcare a unui hipermarket din Capitală, din zona de nord a Bucureștiului. Acesta a fost surprins de reporterii impact.ro vorbind la telefon în parcare, fără să respecte măsurile impuse de pandemie.

Deși ar fi trebuit să poarte masca de protecție în toate spațiile publice, acesta a ales să o păstreze pe mână și nicidecum așa cum este obligatoriu, adică acoperind gura și nasul. După o discuție de aproximativ 15 minute, Cristian Diaconescu a încheiat convorbirea și s-a urcat în mașina personală. Acesta a pornit apoi către sediul unei televiziuni.

Cristian Diaconescu, fără mască de protecție în parcarea unui hipermarket
Cristian Diaconescu, fără mască de protecție în parcarea unui hipermarket

Ce părere are fostul ministru despre scandalul din SUA

Într-un interviu pentru Gândul Live, Cristian Diaconescu a vorbit despre situația din America, unde un grup de protestatari a asediat clădirea Capitoliului. Diplomatul român consideră că există o problemă tensionată în teritoriul Statelor Unite, iar societatea a fost surprinsă de violențele din Washington.

Cu ce americani am vorbit aseară, deși acum sunt profesori universitari, toată lumea se uita la televizor, stupefiați – Cum e posibil așa ceva? Poate ar părea ciudat, dar într-adevăr societatea americană a fost luată prin surprindere de acest eveniment. E evidentă o acumulare extrem de serioasă de ură, negaționism, neîncredere în sistemul american, ceea ce este foarte periculos și absența unui tip de leadership și aici probleme se îndreaptă spre Trump, nici el nu și-a dorit ca acei oameni să ocupe Capitoliul. E clar că societatea americană este extrem de împărțită. Democrații au majoritatea în Congres și președintele SUA, ei vor încerca să readucă solidaritatea. Biden a încercat să facă apel la unitate. Nu văd posibilă aplicarea amendamentului 25, cu incapacitatea președintelui. Lumea e nervoasă, a explicat diplomatul român pentru sursa citată.

Totodată, politicianul consideră că imaginea SUA a fost afectată grav de aceste incidente, mai cu seamă că teritoriul american era considerată de mulți locul în care se pot refugia cei care fug de regimurile autocratice.

Nu numai America Great Again era mottoul acceptat general, dar și că e un model. Sute de mii, milioane de oameni s-au adăpostit în SUA, de regimurile autocratice. Era țara tuturor posibilităților. America este vulnerabilă în acest moment. America are mulți neprieteni. Tema a prins. Radicalismul pune instituții în genunchi. Acea Americă nu o ataci militar, dar dacă îi creezi probleme interior. Există un public, iată că rezonează de o manieră categoric agresivă. Ei bine, o astfel de temă nu va lipsi din diversele strategii agresive privind SUA, a declarat Cristian Diaconescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...