Plăți pentru angajații Dacia dispuși să părăsească compania în mod voluntar: sumele pot ajunge până la 130.000 de lei

Bogdan Bârliga 13.06.2022, 10:09
Plăți pentru angajații Dacia dispuși să părăsească compania în mod voluntar: sumele pot ajunge până la 130.000 de lei

Între 10 și 23 iunie 2022 angajații Dacia pot să renunțe în mod voluntar la contractele de muncă și vor primi o serie de prime în funcție de vechime.

Pe lângă sumele alocate pentru plecarea voluntară angajații dispuși să demisioneze vor primi și plata corespunzătoare zilelor de concediu.

O nouă etapă la uzina Dacia

Până pe 23 iunie angajații de la uzina Dacia de la Mioveni pot opta pentru plecarea voluntară din companie și vor primi o serie de plăți în funcție de vechime.

„Pentru ameliorarea performanței companiei, se initiază un program avantajos de încetare a contractelor de muncă prin acordul părților (perimetrul CM ADSA & RMR) incepând cu 1 iulie 2022” se arată într-o comunicat Dacia citat de jurnaluldearges.ro.

Pe lângă primele pentru plecarea voluntară angajații vor primi și plata drepturilor salariale aferente lunii iunie (lichidarea lunii iunie) plus plata zilelor de concediu de odihnă.

Câți bani oferă Dacia angajaților dispuși să renunțe

Valoarea primei pentru plecarea voluntară va fi efectuată în funcție de vechimea în muncă a salariaților din societățile Grupului Renault România:

  • doi ani vechime – 16.000 de lei net;
  • între 2 și 4 ani vechime – 40.000 de lei net;
  • între 4 și 8 ani vechime, 70.000 de lei net;
  • între 8 și 12 ani vechime, 85.000 de lei net;
  • între 12 și 16 ani vechime, 105.000 de lei net;
  • peste 16 ani vechime, 130.000 de lei net.

Angajații care vor pleca prin acest program pot să beneficieze până la finalul anului 2022 și de reducerea prevăzută prin contract pentru cumpărarea unei mașini noi din gama Dacia, Renault sau Nissan.

Ce recomandări are Dacia pentru angajați

Producătorul de la Mioveni recomandă luarea în considerare a oportunității oferite de acest program de plecări voluntare în special salariaților din perimetrele unde au loc automatizări, robotizări, digitalizări, reduceri sau încetări de activitate, finalizari de proiecte, modificări ale structurilor organizatorice care au că și consecință suprimări de posturi și ajustarea echipelor.

Pe lângă categoriile enumerate mai sus și salariați cu recomandări medicale stabilite în Fișa de aptitudini medicale pot să analizeze serios programul de plecări voluntarem intrucât trecerea în alte posturi de lucru se poate face doar în limita disponibilităților acestora.

Reorganizare la Renault

Renault pregătește o separare a diviziilor pentru a face față situației complicate generată de războiul din Ucraina.

Grupul francez ar dori să aibă o companie pentru producerea de autoturisme electrice şi una pentru fabricarea mașinilor cu motoare convenționale.

Renault a primit mai multe propuneri de parteneriat pentru divizia sa din domeniul motoarelor pe combustie și încearcă să obțină fonduri pentru a susține investițiile programate pentru dezvoltarea vehiculelor electrice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...