Planul Roșu, activat la o biserică din Timișoara. Enoriașii, evacuați de urgență după ce au simțit un miros înțepător

Badea Violeta 23.10.2022, 19:49
Planul Roșu, activat la o biserică din Timișoara. Enoriașii, evacuați de urgență după ce au simțit un miros înțepător

Aproape o sută de persoane s-au autoevacuat duminică, 23 octombrie, dintr-o biserică din Timișoara. Enoriașii susțin că au simțit un miros înțepător care provocă tuse. În urma alertei primite, autoritățile au activat Planul roșu de intervenție. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de la Ambulanţă!

Alertă într-o biserică din Timișoara. Enoriașii au simțit un miros înțepător

O biserică din Timişoara, de pe strada Zăvoi, a fost evacuată de urgență duminică, pe data de 23 octombrie, după ce enoriașii au simțit un miros puternic și înțepător care le provoca tuse.

Oamenii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului au intervenit imediat nu mai puțin de cinci ambulanţe SMURD, echipajul CRNB, trei autospeciale de transport victime multiple, trei autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi un microbuz pentru transport persoane. În plus, autoritățile au activat Planul roşu de intervenţie.

„În urma apelului primit pe SNUAU 112 (…) am fost solicitaţi sa intervenim în Timişoara, pe strada Zăvoi, în urma unui miros puternic şi înţepător care provoacă tuse”, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

Citește și Sute de oameni au luat cu asalt Liturghia de la biserica unde slujea Visarion Alexa. Ce spun enoriașii despre caz. „De ce a stat să o pipăie?”!

Biserica din Timisoara evacuata
Biserica din Timisoara evacuata. S-a activat Planul rosu de interventie. Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Toate persoanele sunt în afara oricărui pericol

Aproape 100 de oameni au ieșit rapid în stradă, însă, din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, după cum precizează și reprezentanții ISU Banat.

„La nivelul ISU Timiş s-a activat Planul roşu de intervenţie şi grupa operativă, începând cu ora 18,08. Aproximativ 82 de persoane s-au autoevacuat. Până în acest moment, nici o persoană nu a necesitat îngrijiri medicale”, au mai transmis autoritățile.

În urma măsuratorilor CBRN, specialiștii nu au constatat depășiri ale valorilor normale și nici nu au identificat vreo substanță chimică periculoasă, astfel că Planul Rosu de Interventie a fost dezactivat în urmă cu puțin timp.

Citește și Biserica schimbă regulile privind spovedania după cazul preotului Visarion Alexa. Ce va fi interzis de acum înainte!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...