Planul diabolic al Elenei Ceaușescu. Ce a încercat să facă, ani la rând, pe ascuns

Mirabela Vasile 10.10.2020, 07:53
Planul diabolic al Elenei Ceaușescu. Ce a încercat să facă, ani la rând, pe ascuns

Planul diabolic al Elenei Ceaușescu. Un secret bine ascuns al Elenei Ceaușescu a ieșit la iveală după ce datele unui raport CIA despre familia fostului dictator a fost făcut public. ”Tovarășa” își făcea planuri fără ca soțul ei să știe, iar ideile ei aveau legătură chiar cu frâiele țării. Această își dorea pe ascuns ca ea să fie de fapt președintele țării.

Care era de fapt planul diabolic al Elenei Ceaușescu

Pe vremea când Ceaușescu avea toată puterea țării, soția lui nu era așa bucuroasă de popularitate, ba mai mult. Aceasta spunea în șoaptă că e chiar odioasă. Puțin știu însă că fosta chimistă în acte doarea să ia locul soțului ei la Cotroceni. Acesta a fost unu dintre cele mai aprige și ascunse vise pe care soția dictatorului îl avea înainte de 1989. Secretul a ieșit la iveală după ce un raport CIA a fost desecretizat.

„Ceauşescu, între timp, continuă să ţină în strânsoare economia. Și să îşi promoveze familia şi soţia sa ambiţioasă, strângând cercul oficialilor cu influenţă de la conducerea ţării. De cealaltă parte, Elena Ceauşescu încearcă să îşi construiască propria ei bază de putere. Ca şefă a Comisiei de cadre şi având legături strânse cu şeful Securităţii, Postelnicu.

Deşi caută să se poziţioneze ca succesoare a lui Ceauşescu, soţia sa este atât de nepopulară şi atât de lipsită de aptitudini politice. Încât alţi potenţiali succesori îi vor dejuca planurile rapid, o dată ce soţul ei va fi înlăturat. Pentru a avea succes, ar trebui să îşi îndepărteze soţul rapid, dar, i-ar fi foarte dificil să facă acest lucru”, se arată într-un raport CIA din 9 iulie 1987, relatează adevărul.ro.

Ce a dezvaluit raportul CIA despre familia fostului dictator
Ce a dezvaluit raportul CIA despre familia fostului dictator

Ce spune raportul CIA despre modul în care Ceaușeștii conduceau România în regimul comunist

Se pare că raportul CIA a scos la lumină și felul în care guverna țara regimul ceaușist. 1987 se înscria în seria anilor de descreștere economică. De altfel, situația se suprapunea cu reducerea salariilor din foarte multe sectoare și disponibilizări în masă. Și asta pentru că avea să apună epoca industrializării în forma cunoscută atunci, la nivelul tehnologic la care România se dezvolta în acea vreme.

De altlfel, un alt secret a ieșit la iveală. S-a aflat de ce s-a contrusit de fapt Transfăgărășanul. Proiectul „Transfăgărășan” a luat naștere, în regim de urgență, pentru a opri o eventuală invazie a URSS. Frica își făcuse loc în gândurile lui Ceaușescu după invazia Cehoslovaciei de către trupele sovietice, din 1968. Dictatorul era îngrozit de ușurința cu care puteau fi blocate sau atacate trecerile existente între Transilvania și Muntenia, care, cu o singură excepție, urmau cursul unor râuri. România nu trebuia să cadă pe mâinile rușilor. Transfăgărășanul urma să fie, de fapt, un drum militar strategic, care să lege garnizoanele Piteștiului și Sibiului.

Urmăriți Impact.ro și pe