Planul Anghel Saligny, adoptat fără prezența minștrilor USR-PLUS. Cum are de gând să se răzbune Florin Cîțu dacă se depune moțiunea de cenzură

Ioana Bucur, Ștefan Olteanu 03.09.2021, 18:39
Planul Anghel Saligny, adoptat fără prezența minștrilor USR-PLUS. Cum are de gând să se răzbune Florin Cîțu dacă se depune moțiunea de cenzură

Planul Anghel Saligny, mărul discordiei din interiorul coaliției de guvernare, a fost adopat, în ședința de guvern de vineri, fără prezența miniștrilor USR-PLUS. Premierul ar avea deja planul de răzbunare pregătit, în cazul în care moțiunea de cenzură va fi depusă.

Cîțu n-a avut nevoie de miniștrii USR-PLUS pentru a adopta planul Anghel Saligny

A trebuit să fie demis ministrul Justiției, iar coaliția de guvernare să ajungă la un pas de colaps pentru ca planul de investiții Anghel Saligny să fie adoptat.

Florin Cîțu a anunțat, după ședința de guvern de vineri, că proiectul a fost adoptat, cvorumul fiind realizat chiar și în absența miniștrilor USR-PLUS, care au refuzat să participe.

„Am avut o şedinţă de Guvern astăzi scurtă. Din păcate, colegii de la USR PLUS, deşi este în atribuţia lor de miniştri şi sunt plătiţi pentru asta, nu au venit la şedinţa de guvern. Am avut cvorum şi am aprobat Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny”, a declarat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că procedura a fost respectată în totalitate. Întrebat dacă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, de la USR PLUS, care nu și-a depus semnătura pe proiect, a avizat proiectul de OUG privind planul de investiţii „Anghel Saligny”, Cîțu a răspuns:

„Au fost îndeplinite toate procedurile, cvorumul de şedinţă. A fost respectată procedura în totalitate. De două ori am verificat. Cred că Ministerul Transporturilor e avizator tacit în această procedură”, a declarat Florin Cîţu.

Cum are de gând să se răzbune Florin Cîțu dacă se depune moțiunea de cenzură
Florin Citu

Faimosul plan Anghel Saligny sau PNDL 3, cum mai este numit, prevede alocarea a 50 de miliarde de lei către zona rurală a țării, investiție pe care cei de la USR-PLUS nu o consideră o prioritate pentru politica guvernamentală, adăugând că nu ar fi altceva decât o continuare a programului PNDL al lui Liviu Dragnea, o formă de „mită politică” pentru primarii din teritoriu.

„Ceea ce avem în program de investiţii se regăseşte în programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă. Deci este un plan de investiţii care a fost deja inclus sau ceea ce avem în acest plan de investiţii, proiectele sunt incluse deja în programul de guvernare”, a mai declarat premierul.

Cum se va răzbuna premierul în cazul în care se depune moțiune de cenzură

După demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion, coaliția de guvernare este la un ps de colaps, USR anunțând că va depune moțiune de cenzură împotriva premierului.

Doar că Florin Cîțu ar avea planul de răzbunare gata pregătit. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi 24, premierul i-ar putea demite pe toți cei numiți în funcții de USR-PLUS – miniștri (Cătălin Drulă, Cristian Ghinea, Ioana Mihăilă, Ciprian Teleman și Claudiu Năsui), secretari de stat, subsecretari de stat, prefecți și subprefecți – în cazul în care moțiunea de cenzură va fi depusă.

Urmăriți Impact.ro și pe