Circul continuă în coaliție: miniștrii USR-PLUS nu se vor prezenta la ședința de guvern. Replica lui Florin Cîțu

Ana Anitoiu 03.09.2021, 15:17
Circul continuă în coaliție: miniștrii USR-PLUS nu se vor prezenta la ședința de guvern. Replica lui Florin Cîțu

Miniștrii USR-PLUS au anunțat că nu se vor prezenta la ședința de Guvern ce va avea loc vineri și în cadrul căreia se va discuta despre controversatul proiect Anghel Saligny. Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a reacționat.

Motivul pentru care miniștrii USR-PLUS nu se vor prezenta la ședința de Guvern

Potrivit liderului deputaților acestei formațiuni, Ionuţ Moşteanu, miniștrii USR-PLUS refuză să participe la ședința de Guvern deoarece Florin Cîțu pare că trece peste orice astfel încât să-și ”cumpere” voturile la congresul PNL prin intermediul proiectului ”Anghel Saligny”.

“Dacă vrea să-l adopte, îl adoptă cu sau fără miniştrii USR în sală. (…) Pare că domnul Cîţu trece peste orice normă, orice cutumă zilele astea, peste acordul din coaliţie, trece peste orice pentru a aduce acest program Anghel Saligny de care doar dânsul are nevoie urgentă, nu este nicio urgenţă (….),

pentru că are nevoie să-şi cumpere voturile la congres, ceea ce din punctul nostru de vedere este inadmisibil. Nu vrem să aruncăm niciun leu pe fereastră din banii românilor în anii care urmează”, a spus Ionuț Moşteanu.

Circul continua in coalitie: ministrii USR-PLUS nu se vor prezenta la sedinta de guvern. Replica lui Florin Citu
Florin Citu

Cum a reacționat Florin Cîțu

De cealaltă parte, Florin Cîțu a spus vineri că prezența la ședința de Guvern ce va începe vineri de la ora 16:00 va demonstra susținerea pentru dezvoltarea României.

“Dezvoltarea României este o prioritate pentru această coaliţie. Prezenţa la şedinţa de guvern arată dacă susţinem sau nu susţinem dezvoltarea României”, a spus Florin Cîțu la Palatul Parlamentului, după şedinţa BPN al PNL.

De asemenea, prim-ministrul a sugerat că membrii Guvernului care ar depune o moţiune de cenzură ar putea să-și dea demisiile de onoare.

″Şedinţa de guvern merge mai departe astăzi. (..) În momentul în care toţi am ieşit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea, care şi-a dat jos propriul guvern, atunci când depui moţiune împotriva propriului guvern poate că o demisie de onoare…”, a spus Florin Cîţu.

Lucian Bode, despre proiectul ”Anghel Saligny”

Ministrul Afacerilor Interne și ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a declarat că deși Planul Național de Investiții Anghel Saligny nu a fost avizat în termenul legal de Ministerul Transporturilor, se consideră că a primit un ”aviz tacit”. Astfel, toate condițiile legale sunt îndeplinite pentru dezbaterea lui în Guvern

”Ministerul Justiției este ultimul avizator. Pe toate proiectele de acte normative, nu doar pe Proiectul Anghel Saligny. Ministerul Justiției se pronunță pe legalitatea acestui proiect și tuturor proiectelor de acte normative, nu pe oportunitate”, a mai spus Lucian Bode, primul ministru al Justiției fără studii juridice.

Urmăriți Impact.ro și pe