Plantele pe care nu trebuie să le uzi cu apă. Mulți români le au în casă și nu cunosc secretul

Beatrice Dumitru 04.02.2023, 12:24
Plantele pe care nu trebuie să le uzi cu apă. Mulți români le au în casă și nu cunosc secretul

Știți să udați plantele din ghivece? Udarea florilor ​​este cheia pentru a te bucura de frumusețea lor, dar nu toate au nevoie de aceeași cantitate de apă, deoarece unele preferă solul uscat, altele umed sau nu tolerează apa pe frunze. Unele plante pot fi udate și cu altceva decât apa, iar mulți români le au în casă și nu cunosc secretul. Iată soluția pentru ca plantele să înflorească spectaculos.

Planta pe care să nu o uzi cu apă

Orhideele sunt plante exotice cu flori elegante și perfecte pentru decorarea interioarelor si pentru a da o notă rafinată locuinței. Din ce în ce mai mulți oameni sunt seduși de aceasta floare, însă foarte puțini știu să o îngrijească pentru ca ea să crească frumoasă și sănătoasă. Aceaste plante au nevoie de un mediu umed pentru a înflori, dar pot face față lipsei de apă mai bine decât excesului.

Pe lângă hidratarea plantelor, apa ajută la transportul nutrienților din sol către celulele plantelor, iar pe lângă aceasta, evaporarea ei ajută la reglarea temperaturii plantelor și la răcirea lor. Dar în perioada de creștere a orhideelor le poți uda cu un îngrășământ lichid bun pentru hidratarea și hrănirea lor, iar acesta este ceaiul verde. Este un îngrășământ foarte eficient pentru stimularea înfloririi orhideelor ​​și menținerea lor sănătoase.

Plantele pe care nu trebuie să le uzi cu apă. Mulți români le au în casă și nu cunosc secretul
Există peste 25.000 de specii de orhidee în întreaga lume.

Ceaiul verde este bogat în elemente esențiale pentru creșterea plantelor, așa cum este azotul, fosforul și potasiul. Trebuie doar să se infuzeze câteva frunze în apă fierbinte, iar apoi se lasă la răcit. Îngrășământul lichid poate fi folosit o dată pe lună, primăvara și vara.

Cum se îngrijesc orhideele

Giveciul este foarte important pentru orhidee și ar trebui să fie transparent, astfel încât să îi poți vedea rădăcinile, pentru a ști când să le uzi. Acestea trebuie udate când rădăcinile sale încep să devină albicioase sau cenușii, iar dacă sunt verzi înseamnă că mai au umezeală și nu este nevoie să mai primească apă.

Pentru a uda orhideele prin scufundare, pune-le timp de aproximativ 15 minute într-un recipient cu o cantitate suficientă de apă pentru irigare. Apa nu trebuie să ude centrul plantei, unde se nasc frunzele, ci trebuie să o absoarbă prin rădăcini, care se vor înverzi. Pentru a stimula înflorirea orhideelor poți folosi și apa în care ai fiert orez. Lasă-o să se răcească și apoi folosește-o pentru a uda aceste plante.

Curiozități despre orhidee

Orhideele fac parte din cea mai mare familie de plante cu flori și sunt una dintre cele mai vechi flori existente. Deoarece soiurile de orhidee se găsesc peste tot în lume, se spune că acestea au existat înainte de separarea continentelor.

Există peste 25.000 de specii de orhidee documentate în întreaga lume, iar cea mai cunoscută este orhideea Phalaenopsis, numită și orhideea moliei. Aceasta înseamnă că numărul orhideelor ​​de pe planetă este de patru ori mai mare decât numărul păsărilor și de patru ori mai mare decât numărul mamiferelor!

Cea mai mică orhidee are dimensiunea unui ban. Această orhidee uimitoare este suficient de mică pentru a încăpea într-o casă de păpuși.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...