Planta care îți aduce banii în casă. Ține departe energia negativă și invidia

Ioana Bucur 22.08.2022, 16:40
Planta care îți aduce banii în casă. Ține departe energia negativă și invidia

Se spune că aceasta este planta care îți aduce banii în casă. Este mai puțin cunoscută, iar aspectul său bizar a dat naștere mai multor legende și superstiții. Multe dintre acestea susțin că floarea exotică poate ține departe energia negativă și invidia din locuințele în care este ținută. Atenție, însă, când o manevrezi, o anumită parte a sa conține toxine periculoase.

Aceasta este planta care îți aduce banii în casă

Planta care îți aduce banii în casă vine tocmai din zonele subtropicale, fiind originară din Africa de Sud. Specialiștii au numit-o Haemanthus albiflos (crin), însă este cunoscută și ca „Urechi de elefant” sau „Pensula albă”.

Este una dintre cele mai puțin pretențioase plante de apartament, fiind recomandată și începătorilor sau celor care nu au timp să dedice prea mult îngrijirii sale. Trebuie doar să avem grijă să nu fie udată în exces, să nu fie ținută în contact direct cu razele soarelui, dar nici în zone întunecate din locuință.

Dacă îi va merge bine, se spune că oamenii din casă nu vor cunoaște niciodată sărăcia, ea fiind ca un magnet pentru bani. În plus, s-ar crede că poate proteja căminul de energia negativă și de invidia celor care îi trec pragul.

Această plantă exotică este subiectul unei liste destul de lungi de superstiții. Cu toate că mulți o consideră aducătoare de bani și noroc, există și unele detalii ce ar putea descuraja potențialii proprietari.

Planta care îți aduce banii în casă. Ține departe energia negativă și invidia

Unele zvonuri spun că este periculoasă pentru oameni, însă singura parte a sa care conține, într-adevăr, toxine este bulbul, tocmai de aceea se recomandă să se folosească mănuși în timp ce este replantată sau sădită.

Un alt minus ar putea fi mirosul florilor sale, care nu este chiar pe placul oricui, dar care nu este toxic pentru oameni.

Alte efecte benefice

Dacă ne uităm în principiile ezoterismului, vom descoperi că această plantă, haemanthus, devine un magnet pentru bani. Dacă este îngrijită cum trebuie și se dezvoltă armonios, va aduce bogăție oamenilor din casă. Ea poate crea o barieră și împotriva energiei negative din exterior, invidiei celor din afara familiei, dar și împotriva blestemelor.

Această specie de crin ar mai avea capacitatea de a îmbunătăți calitatea somnului, crește vitalitatea, ar avea un efect benefic în echilibrul hormonal și metabolismul celor care locuiesc în apartament sau în casă.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...