Plante de Crăciun toxice pentru animalele de companie. Nu trebuie ținute în casă

Plante de Crăciun toxice pentru animalele de companie. Nu trebuie ținute în casă

Știai că unele plante decorative de Crăciun pot pune în pericol animalele de companie? Acordă o atenție deosebită în această perioadă a anului și evită să-ți ornamentezi locuința cu aceste tipuri de plante toxice pentru câinele sau pisica ta. Dacă intenționezi să aduci natura în casa ta, de Crăciun, va trebui să știi ce plante sunt sigure pentru animalele de companie și care ar trebui evitate.

Plante de Crăciun toxice pentru câini și pisici

În perioada sărbătorilor de iarnă, plantele joacă un rol proeminent în decorațiunile festive. Cu toate acestea, există unele tipuri de plante decorative care sunt toxice pentru câini și pisici. În unele cazuri, duc la indigestie ușoară și disconfort; în alte cazuri, toxicitatea poate duce la probleme de sănătate mai grave și chiar decese.

Din decorul de Crăciun nu pot lipsi plantele ornamentale specifice acestei perioade, care adaugă puțină viaţă ambientului sau o pată de culoare. Totuși, în spatele frumuseţii lor se poate ascunde un pericol pentru animalele de companie. Dat fiind faptul că atât câinii, cât și pisicile simt nevoia să înfulece iarbă sau bucăți de plante, din când în când, este bine să știi ce plante sunt toxice pentru animăluțele tale.

Pot pune în pericol animalele de companie

Crăciunul este perioada magică din an în care ne împodobim cel mai mult și mai frumos casa. Dar dacă ai animale de companie, este și căminul lor, deci acordă foarte mare atenție la următoarele plante.

Indiferent dacă ai un câine sau o pisică, identificarea acestor plante de Crăciun toxice te va ajuta să eviți situațiile neplăcute la petrecerile din luna decembrie. Iată care sunt acele plante care pot pune în pericol animalele de companie.

Crăciuniță

Datorită tonalității sale, această plantă reușește să atragă atenția animalelor noastre de companie, dar este foarte otrăvitoare pentru ele. Dacă planta a fost tratată cu un pesticid, câinii și pisicile ar putea fi expuse riscului de a se îmbolnăvi din cauza ingerării pesticidului. Mărimea animalului de companie și cantitatea de material vegetal ingerat sunt factori determinanți pentru severitatea otrăvirii.

Brad

În ciuda faptului că nu este toxic în sine, dacă pisica ar înghiți frunzele ascuțite și rigide, acestea i-ar putea perfora intestinele. Și apa care se acumulează în copac este, de asemenea, dăunătoare sănătății animalului. Uleiurile produse de brazi pot fi iritante pentru gura și stomacul unui animal de companie, provocând vărsături sau salivare excesivă.

Vâsc

Deși nu lipsește din casele noastre, de Crăciun, vâscul poate reprezenta un pericol pentru animalele noastre, dacă ingerează o cantitate mare din această plantă. Vâscul conține mai multe substanțe toxice atât pentru câini, cât și pentru pisici, ce pot provoca tulburări intestinale severe, chiar și halucinații (care se prezintă ca un comportament neobișnuit).

Ilice

În doze mici, poate provoca vărsături și diaree atât la câini, cât și la pisici. Fiind foarte atractivă vizual, datorită fructelor sale roșii, planta ilice este prezentă în majoritatea decoraţiunilor de Crăciun. Aceasta conţine o substanţă toxică ce se regăseşte şi în ciocolată, care poate duce la alterarea bătăilor inimii. Orice stăpân de animale de companie ştie cât de periculoasă este ciocolata pentru ele, în consecinţă, şi ilicele ar trebui evitat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...