Planta de apartament pe care să o ţii mereu în dormitor. Te ajută să dormi mai bine

Stan Filon 11.02.2022, 13:47
Planta de apartament pe care să o ţii mereu în dormitor. Te ajută să dormi mai bine

Somnul este o parte foarte importantă din viața noastră. Depinde cât timp dormim, dar și calitatea somnului, pentru a putea face față provocărilor zilnice. Sunt însă multe persoane care au probleme serioase cu somnul. De multe ori, acestea apelează la pastile pentru a putea dormi și pentru a se putea odihni. Specialiștii spun însă că sunt și alte metode pentru un somn ca la carte, iar una dintre ele este să avem în dormitor o plantă care să ne ajute să dormim mai repede și să ne odihnim mai bine.

Planta de apartament pe care să o ţii mereu în dormitor, pentru un somn odihnitor

Puțini știu, dar sunt și alte metode pentru un somn odihnitor, nu doar pastilele prescrise de medici, chiar și cele pe bază de plante. O metodă foarte sigură, cu rezultate dovedite este să avem în dormitor o plantă care să ne ajute să adormim mai repede și să ne odihnim așa cum trebuie.

Încă din cele mai vechi timpuri, lavanda a fost cunoscută pentru proprietățiile miraculoase pe care le deține. Este renumită pentru aroma, dar și pentru frumusețea sa. Parfumată, gingașă și firavă, levănțica, una dintre cele mai valoroase plante aromatice, și era apreciată chiar și de antici pentru calitățile și efectele sale în combaterea insomniei.

Planta de apartament pe care sa o tii mereu in dormitor, pentru un somn odihnitor
Planta de apartament pe care sa o tii mereu in dormitor, pentru un somn odihnitor

Proprietățile plantei

Aceștia știau că un truc simplu contra insomniei consta în umplerea unui săculeţ de pânză cu flori uscate de levănţică şi aşezarea lui între pernele de dormit. Cei care făceau asta adormeau mult mai repede decât de obicei și se trezeau a doua zi odihniți.

Principiile active ale levănţicii includ, pe lângă uleiuri volatile, taninuri, săruri minerale, flavonoide şi fitosteroli, care conferă plantei acţiune calmantă, antiseptică, antispastică, diuretică, hipotensivă, relaxantă, colagogă (stimulează secreţia biliară) şi carminativă (favorizează evacuarea gazelor din intestin).

Lavanda sau levănțica, este o plantă perenă, considerată arbust de talie mică. Are frunze veșnice, chiar și iarna. Plantele ating maturitatea în 2-5 ani și pot trăi fără probleme 40-50 de ani. În compoziția plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obținute pe cale de sinteză în laborator, și care atribuie lavandei virtuți vindecătoare pentru mai bine de 70 de boli.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...