Planta de apartament care alungă certurile din casă. Te vei bucura de armonie și liniște în familie

Andra Daoud 11.06.2022, 19:43
Planta de apartament care alungă certurile din casă. Te vei bucura de armonie și liniște în familie

Plantele de apartament au numeroase beneficii, pe lângă faptul că înfrumusețează atmosfera din casă și purifică aerul. Multe dintre plante emană o energie aparte și sunt încărcate de legende și de semnificații. În timp ce unele aduc noroc, altele, dimpotrivă, ar trebui să fie ținute la distanță. Există însă și plante care aduc armonie în locuință și pe care ar trebui să le aveți.

Planta de apartament care aduce armonie în casă

Orice spațiu în care există plante în ghiveci devine mai frumos și mai însuflețit. Plantele pe care alegem să le ținem aproape nu trebuie să fie așezate în casă la întâmplare, pentru că multe dintre ele sunt marcate de o simbolistică puternică. Există mai multe criterii după care ne ghidăm atunci când alegem o plantă de apartament: cât de ușor se îngrijesc, de ce condiții de mediu au nevoie, dar și ce semnificații au.

Ultimul criteriu nu ar trebui să fie omis, mai ales că sunt plante despre care se spune că aduc noroc, belșug, dragoste sau, dimpotrivă, emană energii negative care duc la neînțelegeri și pierderi. O plantă care se spune că ține certurile la distanță și aduce armonie în familie este busuiocul cerbilor.

Aceasta este foarte benefică în orice casă, mai ales acolo unde există des certuri între membrii familie. Planta atrage armonia și liniștea în familie și este bine să o avem prin preajmă, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. Aceasta atrage atenția însă că planta este toxică și ar trebui să avem grijă, mai ales dacă avem copii.

Planta de apartament care alunga certurile din casa. Te vei bucura de armonie si liniste in familie
Busuiocul cerbilor este o planta cu flori mov

Cum se îngrijește busuiocul cerbilor

Busuiocul cerbilor este o plantă care crește atât spontan, în natură, cât și în ghiveci. Este o specie des întâlnită în Europa, nordul Africii și în vestul Asiei. Această plantă iubește soarele și solurile umede și poate crește până la 30 cm înălțime. Florile sunt de culoare roz-mov și cresc la baza frunzelor.

Busuiocul cerbilor se poate cultiva în ghiveci, pe pervaz, tot timpul anului, sau în grădină, primăvara și toamna. Are nevoie de temperaturi de 16-18 grade Celsius și de un sol argilos și umed. Pe timp de iarnă nu rezistă dacă este în grădină, iar dacă este în ghiveci acesta trebuie să fie ținut în casă, cât mai aproape de o sursă de lumină.

Planta este bogată într-o substanță toxică volatilă, motiv pentru care aceasta nu ar trebui să fie ținută în camera în care dormiți și trebuie să vă asigurați că nu au acces copiii la ea.

Urmăriți Impact.ro și pe