Planta care te scapă de mucegaiul din dulap. Doar o singură crenguță și nu mai ai probleme

Badea Violeta 09.01.2023, 16:28
Planta care te scapă de mucegaiul din dulap. Doar o singură crenguță și nu mai ai probleme

Dacă ai umezeală în casă sau în apartament, este posibil să ai umezeală și în dulap, deoarece acesta este un spațiu întunecat, neventilat, care favorizează apariția mucegaiului și a mirosului neplăcut. Îți dorești să îți protejezi hainele de umezeală? Ei bine, atunci cumpără această plantă și nu vei mai avea probleme!

Cum scapi de mucegaiul din dulap? Planta care te va face să uiți de această problemă

Nu contează dacă nu ești foarte la modă, nu este nimic mai îngrozitor decât să scoți o haină sau o bluză din garderobă și să simți acel miros ciudat. Nu te îngrijora însă, pentru că există o soluție pentru orice.

Află cum să scapi de mucegaiul și de mirosul neplăcut din garderoba ta. Cu ajutorul unei plante, hainele tale o să miroasă tot timpul bine. Este vorba despre rozmarin, o plantă aromatică  care te va face să uiți de problema mucegaiului.

Însă, înainte de a o pune în dulap, trebuie să golești complet rafturile. Așadar, scoate hainele, pantofii și lenjeria. Mai departe, curță foarte bine toate articolele vestimentare cu detergenți speciali.

Ulterior, șterge bine rafurile și pereții interiori ai dulapului cu ajutorul unei cârpe umede. Acum, lasă să se usuce, apoi pune în fiecare colț al dulapului câte o crenguță de rozmarin. Nu înainte, însă, de a o pune într-un plic de pânză.

Citește și Leguma care omoară mucegaiul. Orice român o are în casă, e foarte ieftină!

Rozmarinul elimina mucegaiul
Rozmarinul elimina mucegaiul

Alte remedii pentru a îndepărta mirosurile de mucegai din dulapuri

În afară de rozmarin, mai poți folosi și alte ingrediente care pot elimina mucegaiul și pot absorbi umezeala. Astfel, aroma de balsam va persista mai mult timp în hainele tale.

  • Cafea

Fie ca este vorba de cafea măcinată sau de zaț de cafea uscat, acest produs este excelent. Cafeaua este capabilă să absoarbă mirosurilor neplăcute, nu doar din bucătărie, ci și din dulapul tău. Trebuie doar să pui un recipient deschis cu cafea înăuntru și să-l lași acolo, măcar o zi, cu ușile închise.

  • Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este aliatul perfect pentru curățenia casei. Acesta este capabil să absoarbă mirosurile, să îndepărteze petele și multe altele. Pune un recipient cu bicarbonat în interiorul dulapului tău și mucegaiul va dispărea ca prin minune.

Citește și Planta care te scapă rapid de umezeală și mucegaiul din casă. E folosită adesea în bucătărie, drept condiment!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...