Planta care îți aduce noroc în dragoste. Așa atragi iubirea în casa ta

Andra Daoud 16.06.2022, 09:32
Planta care îți aduce noroc în dragoste. Așa atragi iubirea în casa ta

Plantele de apartament nu au doar rol decorativ, ci pot fi încărcate de semnificații și simboluri, în funcție de cultură. Există plante despre care se spune că atrag dragostea în casă și pe care este bine ca oricine să le aibă în locuință, pentru a se bucura de relații armonioase. Care plantă aduce cel mai mult noroc în dragoste și cum trebuie să ai grijă de ea.

Planta de apartament care aduce noroc în dragoste

Plantele în ghiveci nu ar trebui să lipsească din nicio locuință și din spațiile în care ne desfășurăm activitatea. Pe lângă faptul că acestea purifică aerul și însuflețesc atmosfera, pot aduce noroc în diferite domenii ale vieții, fiind încărcate de semnificații și legende. În cultura Feng Shui, de exemplu, există plante care aduc noroc în dragoste, pe plan financiar, plante care aduc armonie în casă sau pe care, dimpotrivă, nu este bine să le ai prin preajmă, pentru că se spune că aduc ghinion.

O plantă pe care este de bun augur să o avem în locuință, în birou sau să o oferim cadou cuiva drag este bambusul. Specialiștii Feng Shui sunt de părere că această plantă atrage prosperitatea, norocul, iubirea și ajută la îndeplinirea dorințelor. În plus, bambusul protejează de energiile negative și ajută la dezvoltarea spirituală. Este o plantă care se îngrijește ușor, deloc pretențioasă, iar cei care doresc să o aibă în preajmă pot alege din mai multe soiuri, pe cel care li se potrivește.

Bambusul crește foarte repede și se potrivește în orice încăpere, indiferent de decor. Pentru un aspect mai plăcut, puteți pune pietricele albe de râu în vasul în care acesta se află, iar efectul este spectaculos.

Planta care iti aduce noroc in dragoste. Asa atragi iubirea in casa ta
Bambusul aduce noroc in dragoste, dar si in alte domenii ale vietii

Cum se îngrijește corect bambusul

Bambusul poate fi pus într-un vas transparent, în care să puneți și pietricele, acestea ajutând la fixarea rădăcinilor. Este o plantă iubitoare de apă, așa că nu ar trebui să rămână niciodată pe uscat. Trebuie să fie udat des, iar dacă este pus într-un vas doar cu apă, are nevoie ca aceasta să fie schimbată constant, pentru a fi cât mai proaspătă.

Este ideală apa de ploaie sau apa filtrată și este recomandat să evitați apa de la robinet. Bambusul trebuie scos din vasul în care stă, o dată pe lună, iar rădăcinile sale trebuie spălate. Frunzele pot fi șterse cu o cârpă curată și uscată.

În tradiția Feng Shui, se spune că semnificația bambusului este dată de numărul de tulpini. Astfel că, atunci când alegeți planta, puteți afla semnificația pe care o are, în funcție de câte tulpini sunt crescute și puteți alege în cunoștință de cauză.

  • Două tulpini înseamnă iubire.
  • Trei tulpini înseamnă fericire, bogăție și viață lungă.
  • Cinci tulpini reprezintă domeniile care afectează bogăția.
  • Șase și nouă tulpini reprezintă noroc.
  • Șapte tulpini reprezintă sănătate.
  • Opt tulpini reprezintă dezvoltare.
  • Zece tulpini reprezintă perfecțiune.

Nu există o semnificație pentru patru tulpini, deoarece în limba chineză ”patru” se scrie asemănător cu ”moarte”.

Urmăriți Impact.ro și pe