Plăcintă cu mere, rețeta gospodinelor din Moldova. Iese un deliciu

Iancu Andreea 07.09.2021, 08:46
Plăcintă cu mere, rețeta gospodinelor din Moldova. Iese un deliciu

Plăcinta cu mere reprezintă cel mai rapid desert tradițional pe care îl poți prepara cu ușurință atunci când familia ta are poftă de ceva dulce. Mai cu seamă toamna, când merele sunt numai bune pentru inclus în deserturi. Totuși, chiar dacă totul pare extrem de ușor la prima vedere, este nevoie de puțină îndrumare, mai cu seamă dacă îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat precum cel al gospodinelor din Moldova, renumite pentru priceperea lor în bucătărie.

Rețeta de plăcintă cu mere, ca în Moldova

Fiecare desert este o încântare pentru papilele gustative. În timp ce unele preparate necesită rețete anevoioase, cu multe ingrediente și timp îndelungat petrecut în bucătărie, cu o rețetă de plăcintă cu mere scapi foarte ușor. Mai cu seamă dacă urmezi rețeta priceputelor gospodine din Moldova, care își dezvăluie trucurile din bucătărie. Plăcinta cu mere va ieși în final un preparat delicios, pe care îl vei repeta cu siguranță pentru cei dragi.

Rețeta de plăcintă cu mere ca în Moldova
Rețeta de plăcintă cu mere ca în Moldova

Ingrediente

pentru aluat

  • aproximativ 500 gr de făină
  • o cană de apă minerală
  • o jumătate de cană de ulei
  • sare
  • praf de copt

pentru umplutură

  •  un kg mere
  • 200 g zahăr
  • o linguriță unt
  • o linguriță scorțișoară
  • o lingură pesmet sau griș

Mod de preparare

Pentru început este nevoie să formezi aluatul pentru plăcintă. Astfel, toarnă apa minerală și uleiul într-un bol, adăugând deasupra făina, un praf de sare și praful de copt. Amestecă toate ingredientele până când vei obține un aluat consistent, nelipicios, reglând cantitatea de făină în timpul frământării. Pune aluatul format într-o folie alimentară la rece, timp de o jumătate de oră. Între timp, este nevoie să te ocupi de umplutură.

Curăță mai întâi merele de coajă, după ce le-ai spălat bine în prealabil. Apoi, dă-le pe răzătoare sau folosește robotul de bucătărie pentru mărunțit și călește-le într-o oală generoasă alături de o linguriță de unt, zahăr și scorțișoară. Poți adăuga și puțină esență de rom pentru un plus de savoare. Revenind la aluat, este timpul să îl scoți din cuptor și să îl împarți în două părți egale. Întinde fiecare bucată cu ajutorul unui sucitor sau făcăleț până obții o foaie de 4-5 mm grosime.

Pentru a monta plăcinta este nevoie să stropești fiecare foaie cu unt topit și apoi să presari puțin pesmet, după care adaugi umplutura de mere. Rulează fiecare bucată de plăcintă și pune-le la copt, într-o tavă în care ai așezat hârtie de copt. Las-o să se coacă timp de aproximativ 30 de minute, la 170 de grade Celsius. După ce plăcinta s-a rumenit, pudreaz-o cu zahăr.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...