Pieton lovit mortal de un autobuz STB în Capitală. Șoferul nu a oprit, ci și-a continuat drumul

Andrei Simion 16.04.2023, 14:10
Pieton lovit mortal de un autobuz STB în Capitală. Șoferul nu a oprit, ci și-a continuat drumul

Tragedie în prima zi de Paște! Un autobuz STB a lovit mortal un pieton în zona stației Constantin Brâncuși din Sectorul 3 al Capitalei. Din primele informații se pare că șoferul nu și-a dat seama că a făcut accident și a plecat de la fața locului, mergând până la zona Aviatorilor (încă şapte kilometri), unde a fost oprit de polițiști. Testele pentru alcoolemie și droguri au ieșit negative.

Pieton accidentat mortal de un șofer STB

Un șofer de autobuz pe linia 335 a accidentat mortal, duminică dimineață, un pieton. Acesta a continuat să meargă pe traseu kilometri întregi până să fie oprit de polițiști în zona Arcului de Triumf. Tragedia s-a produs în stația Constantin Brâncuși din București. Potrivit unor surse, bărbatul le-a declarat agenților că nu și-a dat seama că a lovit pe cineva, așa că și-a continuat drumul încă 10 kilometri.

Evenimentul tragic s-a întâmplat în cartierul Titan, iar polițiștii au tras pe dreapta autobuzul în zona Aviatorilor, fiind vorba despre un traseu cu 17 stații care se parcurg în 30-40 de minute. Șoferul implicat în accident le-a mărturisit agenților de la Rutieră că nu și-a dat seama că a lovit un pieton. Conform procedurii, el a fost testat pentru consum de alcool sau droguri, iar rezultatele au ieșit negative. Ulterior, acesta a ajuns la Institutul de Medicină Legală pentru a-i fi prelevate probe biologice. Autoritățile au demarat o anchetă.

În urma tragediei, traseul autobuzelor de pe linie a fost deviat timp de 105 minute. STB a oferit o primă reacție, spunând că șoferul nu va mai conduce până când nu se vor termina cercetările. De asemenea, a transmis că regretă cele întâmplate și că oferă sprijin poliției pe durata anchetei. În plus, compania a subliniat că angajatul avea experiență, fiind conducător STB din 1995.

Urmăriți Impact.ro și pe