Petrecere cu fast în Argentina, după finala plină cu emoții de la Campionatul Mondial. Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi și au petrecut până dimineața

Elena Avramescu 19.12.2022, 12:48
Petrecere cu fast în Argentina, după finala plină cu emoții de la Campionatul Mondial. Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi și au petrecut până dimineața

Duminică seara, Argentina a reușit să învingă Franța, campioana en-titre, cucerind astfel al treilea titlu mondial din istorie, ceea ce a dus la o veritabilă sărbătoare națională. Finala din Qatar a început la ora locală 12:00 și s-a terminat în jurul orei 15:00, iar după aceea a urmat o adevărată petrecere pentru argentinieni.

Argentinienii au sărbătorit până dimineața victoria de la Campionatul Mondial

Acesta este cel de-al treilea titlu din istorie, primele două fiind câștigate în 1978 și 1986, astfel că Argentina a așteptat acest moment fulminant vreme de 36 de ani. Bucuria a fost peste măsură în toată țara, însă cei care au dat startul petrecerii au fost locuitorii din capitala Buenos Aires. Mai mult de un milion de oameni au ieșit pe străzi în capitala argentiniană și au petrecut ore în șir, mai precis până la 4:00 dimineața.

15 milioane de locuitori din Argentina au sărbătorit umăr la umăr, iar capitala a fost efectiv paralizată după succesul înregistrat de Leo Messi și colegii săi. Obeliscul din Piața Republicii din Buenos Aires a fost punctul principal de întâlnire pentru suporterii înfocați, monument ridicat pentru marcarea aniversării a 400 de ani a orașului, în anul 1936.

La doar câteva ore după câștigarea Campionatului Mondial din Qatar, a fost pornită chiar și o paaradă fastuoasă, fiind salutată de mii de persoane, de la geamuri și balcoane. Scene incredibile au fost surprinse de camerele video prezente la petrecere,, care au fost postate ulterior pe toate paginile de socializare.

Și cum nicio petrecere nu poate fi completă fără un grandios foc de artificii, acest lucru a fost pus în practică la miezul nopții, însă ultimii suporteri au plecat de la Obelisc abia la ora 4:00 dimineața.

Un număr de 100.000 de oameni s-au adunat la Monumentul San Martín din Mar del Plata, pentru a sărbători așa cum numai argentinienii știu s-o facă.

Petrecere cu fast in Argentina
Petrecere cu fast in Argentina

„Nu am văzut niciodată atât de mulți oameni la un loc”, a spus unul dintre suporteri.

În Posadas, suporterii argentinieni au urmărit finala Campionatului Mondial din Qatar pe un ecran gigant, ce a fost amplasat pe malul fluviului Parana, iar în Santa Rosa, în Pampasul argentinian, petrecerea s-a dat în Plaza San Martín. În schimb, la granița cu Brazilia, locuitorii din Bernardo de Irigoyen au fost sărbătorit în ploaie, însă acest lucru nu le-a stricat buna dispoziție astfel că au dansat mai mult ca niciodată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...