Peste 20.000 de persoane vaccinate la maratonul din București. Împărțirea pe grupe de vârstă

Ana Anitoiu 10.05.2021, 19:29
Peste 20.000 de persoane vaccinate la maratonul din București. Împărțirea pe grupe de vârstă

Peste 20.000 de persoane au fost vaccinate anti-Covid-19 la maratonul din București ce a avut loc în weekend, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a dezvăluit împărțirea pe grupe de vârstă a celor care au mers să se imunizeze împotriva coronavirusului.

Împărțirea pe grupe de vârstă a persoanelor vaccinate la maratonul din București

Potrivit unei statistici ce a fost publicată de Andrei Baciu pe platforma de socializare Facebook, cele mai multe persoane din totalul de 20.360 care au mers de vineri după-amiază până luni dimineață să se imunizeze cu serul Pfizer, fără programare, la maratonul vaccinării din București s-au încadrat în categoria de vârstă 50-54 de ani.

Apoi, în clasament au urmat persoanele din categoriile de vârstă 40-44 și 45-49 de ani. La eveniment s-au prezentat toate categoriile de vârstă, de la 16 la 94 de ani, ceea ce, potrivit lui Andrei Baciu, demonstrează că toată lumea își dorește să revină la normalitate. La maraton s-au prezentat și 29 de nonagenari.

Peste 20.000 de persoane vaccinate la maratonul din Bucuresti. Impartirea pe grupe de varsta
Clasament al grupelor de vârstă de la maratonul vaccinarii din Bucuresti

Câți tineri s-au imunizat la maratonul vaccinării din București

Deși nu au fost campioni în clasament, la maratonul vaccinării din București au participat și mulți tineri. Mai exact, s-au prezentat pentru imunizarea cu serul Pfizer 950 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani.

De asemenea, au mers la maratonul vaccinării din București 1.829 de persoane cu vârstele cuprinse între 20 și 24 de ani și 1.536 de persoane cu vârste aflate între 25 și 29 de ani. Din categoria de vârstă 30 – 34 de ani s-au imunizat la evenimentul din Capitală 1.697 de persoane, iar din cea de 35 – 39 de ani s-au prezentat 1.739 de persoane.

BioNTech, despre modificarea vaccinului anti-Covid-19

Luni, laboratorul german BioNTech a transmis că deocamdată nu este nevoie să modifice vaccinul anti-Covid-19 pe care l-a dezvoltat alături de compania farmaceutică americană Pfizer, în ciuda faptului că au apărut noi tulpini de coronavirus. Directorul general al companiei din Germania, Ugur Sahin, a declarat încă din luna aprilie că dozele de ser sunt eficace și împotriva variantei indiene.

”La ora actuală nimic nu indică faptul că o adaptare a actualului vaccin al BioNTech împotriva principalelor variante emergente identificate ar fi necesar”, a transmis laboratorul german într-un comunicat.

Schimbări la vaccinul Pfizer/BioNTech

Pe de altă parte, experții de la BioNTech au anunțat că lucrează la o ”strategie completă” astfel încât să facă față noilor tulpini de coronavirus, în cazul în care acest lucru va deveni necesar în viitor. Specialiștii laboratorului german au început din luna martie să testeze o nouă versiune de vaccin anti-Covid-19.

”Obiectivul acestui studiu este explorarea modalităţii de reglementare pe care BioNTech şi Pfizer ar urma-o dacă SARS-CoV-2 s-ar schimba suficient de mult încât să necesite actualizarea vaccinului”, a transmis laboratorul german. Vezi AICI ce profit a înregistrat BioNTech de la începutul acestui an!

Urmăriți Impact.ro și pe