Pericol pentru România. Rușii au lansat deja ultimul avertisment

Rădulescu Valentin 14.08.2020, 14:51
Pericol pentru România. Rușii au lansat deja ultimul avertisment

România se află într-un conflict cauzat de forțele militare SUA care au intrat pe teritoriul țării noastre. Rusia a reacționat la aceste decizii și a vorbit despre cât de periculos poate fi acest lucru, lansând un ultim avertisment și susținând că scopurile lor nu sunt pentru securitate.

România, în pericol din cauza americanilor

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a vorbit recent despre planurile Statelor Unite cu privire la o parte din unitățile militare americane retrase din Germania și desfășurate în România. Rusia a afirmat faptul că aceste planuri se încadrează în strategia NATO de a crea un ”arc de tensiune” la granițele de vest ale Federației Ruse. De astfel, rușii anunță că România este un punct necesar pentru proiectarea armatei SUA în regiunea Mării Negre.

„Washingtonul nu ascunde că aceste măsuri fac parte din eforturile de consolidare a aşa-numitei ‘axe nord-sud’ de la Marea Baltică până la Marea Neagră, destinată să devină linie de ‘descurajare’ a Rusiei. România este considerată în cadrul acestui plan drept cap de pod cheie pentru proiectarea forţei în regiunea Mării Negre

Se vede clar tendinţa de sporire sistematică a grupării de forţe SUA-NATO în aşa-numita zonă ‘de lângă frontieră’, ceea ce în terminologia Alianţei înseamnă graniţele vestice ale Rusiei”, a spus ea în continuare, adăugând că ”în momentul de faţă este vorba de apariţia în regim aproape permanent a unor contingente semnificative ale SUA şi ale aliaţilor lor în Europa de Est, adică acolo unde nu au mai fost niciodată înainte”. ”Faptul că o astfel de prezenţă este numită cazuistic rotaţie continuă nu schimbă esenţa problemei”, a spus reprezentanta MAE rus, potrivit agerpres.ro.

Pericol pentru România. Rușii au lansat deja ultimul avertisment
Sursă Foto: businessinsider.com

Aceste decizii pun în pericol Actul fondator NATO-Rusia

Purtătoarea de cuvânt MAE al Rusiei a vorbit și despre faptul că astfel de decizii pun în pericol prevederea stabilită în Actul Fondator NATO-Rusia, cu privire la forțele combatante în noile țări ale Organizației. Reacția MAE a venit după ce ministrul adjunct de externe al Rusiei, Aleksandr Gruşko, a precizat faptul că aspirația țărilor din Europa de Est de a găzdui trupe americane nu contribuie la consolidarea securității a acestor state.

„Aceşti paşi, dacă vor fi făcuţi, pun în pericol prevederea stabilită în Actul fondator NATO-Rusia privind angajamentul (Alianţei) de a nu desfăşura forţe combatante semnificative în noile ţări membre ale Organizaţiei”, a afirmat ea. „Toate acestea mărturisesc intenţia Statelor Unite şi a aliaţilor lor din NATO de a continua să formeze un fel de arc de tensiune de-a lungul liniei de contact cu Rusia în detrimentul securităţii europene”, a mai adăugat Maria Zaharova.

Urmăriți Impact.ro și pe