Pericol de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Salonul s-a umplut de fum

Nicu Stan 09.05.2021, 10:51
Pericol de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Salonul s-a umplut de fum

Pericol de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Salonul s-a umplut de fum după ce un incedniu a izbucnit într-un salon în care se aflau pacienți bolnavi de coronavirus. De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat că se fac verificări la toate spitalele din țară, la instalațiile de gaze și cele electrice.

La un pas de tragedie. Un salon de la Spitalul Județean din Pitești s-a umplut de fum după ce un prelungitor a cedat

A fost pericol de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti după ce un prelungitor a început să scoată fum în salonul în care se aflau internați pacienți bolnavi de coronavirus. Salonul s-a umplut de fum.

Un incident nefericit a avut loc în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Personalul a sesizat fum într-unul dintre saloanele în care sunt trataţi pacienţi cu COVID.

Pompierii s-au asigurat ca nu mai sunt alte probleme la fata locului
Pompierii s-au asigurat ca nu mai sunt alte probleme la fata locului

Tragedia a fost evitată. Prelungitorul a fost scos din priză

Tragedia a fost evitată după ce angajaţii au scos din priză un prelungitor care făcuse scurt-circuit și care alimenta un concentrator de oxigen.

”Precizăm că în această dimineaţă, în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime, dar nici cu pagube materiale. În jurul orei 4: 30, într-unul din saloanele în care sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acţionat imediat. Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză şi, astfel, evitată producerea un incendiu”, a transmis, duminică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Cristina Cazacu.

ISU a ajuns la locul incidentului

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului din Pitești, la faţa locului au fost chemaţi reprezentanţii Inspectotarului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş care s-au asigurat că nu mai sunt alte probleme.

”De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanţa a  stabilit că prizele de oxigen sunt funcţionale, singura defecţiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit. Menţionăm că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident”, a mai precizat Cazacu.

Tragediile de la Matei Balș și spitalul din Piatra Neamț

Ultimul incendiu produs într-un spital și care s-a soldat cu victime este cel de la Institutul Matei Balș. Mai multe saloane de la Matei Balș au luat foc în luna ianuarie a acestui an, în total înregistrându-se 11 victime.

De asemenea, un alt incedniu soldat cu mai multe victime este cel de la sfârțitul anului trecut, de la spitalul din Piatra Neamț. Și atunci, ca și în cazul institutului Matei Balș, au fost cuprinse de foc mai multe încăperi de la Terapie Intensivă unde se aflau internate persoane bolnave de coronavirus.

Ministerul Sănătății verfică toate spitalele din țară

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Andrei Baciu a precizat că se află în derulare un proiect al Ministerului Sănătăţii pentru verificarea instalaţiilor de gaze şi a celor electrice din unităţile medicale din întreaga ţară.

“În cursul dimineţii la ora 4 a fost o chestiune legată de o priză, nu a fost o flamă. Nu ştiu toate detaliile. Cel mai important este că niciun pacient nu a avut de suferit”, a declarat Andrei Baciu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe