Performanță fabuloasă pentru Simona Halep. Românca intră definitiv în istoria tenisului

Cristian Cojocaru, Gabriel Peneș 28.01.2021, 12:15
Performanță fabuloasă pentru Simona Halep. Românca intră definitiv în istoria tenisului

Simona Halep dă dovadă de o performanță fabuloasă în cariera sa. Românca urmează să intre definitiv în istoria tenisului, urmând a doborî un nou record la Australian Open. Halep este clasată printre cele mai bune jucătoare de tenis din lume.

Simona Halep va înregistra o performanță fabuloasă la Australian Open

În momentul de față, românca este clasată pe locul 3 în topul jucătoarelor profesioniste de tenis. Halep este în lupta pentru sferturile de la Melbourne, Australia iar luni, urmează să joace în optimi cu Elise Metrens din Belgia. Astfel, Simona Halep va deveni jucătoarea cu cele mai multe săptămâni consecutive petrecute în Top 10 WTA.

Perfomanțele jucătoarei de tenis o fac pe aceasta să numere 315 săptămâni consecutive în topul WTA. Astfel, Simona Halep o va depăși pe actuala deținătoare a recordului, Martina Hingis care numără 314 săptămâni consecutive printre primele 10 jucătoare de tenis ale lumii. Fosta jucătoare elvețiană a stabilit acest record în perioad 7 octombrie 1996 – 13 octombrie 2002.

Așadar, în data de 3 februarie, Simona Halep va reuși să doboare un record de 18 ani. Jucătoarea de tenis a reușit să intre în top 10 WTA în data de 27 ianuarie 2014 și nu l-a mai părăsit de atunci. În tot acest timp, Simona a câștigat două turnee Grand Slam, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. Pe lângă aceste turnee, a reușit să dispute alte trei finale în competiții majore ale WTA.

În cei 8 ani, jucătoarea s-a menținut în top și nu a mai părăsit topul celor mai grele nume din tenisul mondial
În cei 8 ani, jucătoarea s-a menținut în top și nu a mai părăsit topul celor mai grele nume din tenisul mondial

Românca a transmis și un mesaj pentru susținătorii săi

În momentul în care se pregătea de debutul său la primul Grand Slam al anului, aceasta a transmis un mesaj pe rețelele de socializare către toți cei care o apreciază.

”Acum 7 ani am debutat în Top 10. 346 de săptămâni mai târziu, încă ma aflu aici. A fost o călătorie grea dar frumoasă și mă sunt foarte mândră de tot acest drum și încântată de ceea ce va urma”, a scris Simona pe pagina sa de Facebook.

În cei 8 ani, jucătoarea s-a menținut în top și nu a mai părăsit topul celor mai grele nume din tenisul mondial. Ascensiunea Simonei Halep a început atunci când a învins-o pe Jelena Jankovic în optimile de finală de la Australian Open din 2014. Atunci s-a calificat în premieră în sferturile unui turneu de Mare Șlem.

În momentul de față, Halep se află pe locul 8 în clasamentul tuturor timpurilor și cu cea mai longevivă perioadă în Top 10 WTA. Topul este completat de către Martina Navratilova cu 1.000 de săptămîni, Chris Evert – 746 de săptămâni, Steffi Graf – 625, Gabriela Sabatini – 508, Pam Shriver – 458, Arantxa Sanchez Vicario – 429, Hana Mandlikova – 421, Simona Halep – 346, Lindsay Davenport – 333 și Conchita Martinez – 319.

Urmăriți Impact.ro și pe