Percheziții la persoane acuzate că au obținut ilegal indemnizații pentru creșterea copilului. Prejudiciul este de 5,5 milioane de lei

Elena Avramescu 20.01.2022, 09:46
Percheziții la persoane acuzate că au obținut ilegal indemnizații pentru creșterea copilului. Prejudiciul este de 5,5 milioane de lei

În această dimineață, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, efectuează 53 de percheziţii domiciliare. Persoanele vizate sunt suspectate că au obţinut ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului folosind documente false.

Percheziții la persoane acuzate că au aobținut ilegal indemnizații pentru creșterea copilului

În acest caz prejudiciul este de peste 5,5 milioane lei. În plus, acţiunea este efectuată de poliţişti din IGPR, Poliţia Capitalei, IPJ Ilfov, IPJ Călăraşi, IPJ Neamţ, IPJ Prahova şi IPJ Vrancea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

„În această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Călăraşi, I.P.J. Neamţ, I.P.J. Prahova şi I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pun în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în falsificarea unor documente de angajare.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals”, a transmis IGPR.

Perchezitii in Timis si Bucuresti pentru destructurarea unei grupari ce se ocupa cu traficul de migranti
Perchezitii in Bucuresti

În perioada 2017-2020, 66 de persoane fizice au reușit să inducă în eroare reprezentanţii Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti, beneficiind, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului, solicitate în baza O.U.G. nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcţia şi remuneraţia primită.

Cu ajutorul acestor documente, beneficiarii ar fi primit indemnizaţii cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei/lună, în acest fel ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei.

La sediul I.G.P.R. urmează să fie duse 48 de persoane, în vederea efectuării activităţilor de urmărire penală şi dispunerii de măsuri corespunzătoare. În plus, acţiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...