Percheziții în 10 județe din România, într-un dosar cu măști de protecție contrafăcute

Daniela Alexandru 15.02.2021, 16:36
Percheziții în 10 județe din România, într-un dosar cu măști de protecție contrafăcute

Percheziții într-un dosar cu măști de protecție contrafăcute. Mai multe percheziții domiciliare au fost efectuate, în această dimineață, în mai multe județe ale țării, în cadrul unui dosar de înșelăciune și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Percheziții într-un dosar cu măști de protecție contrafăcute

Este vorba despre măști sanitare de protecție, contrafăcute, care ar fi fost vândute cu 50 de lei bucata de către trei firme spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat zece percheziții domiciliare în București, Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș. Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru înșelăciune și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Perchezitii intr-un dosar cu masti de protecte contrafacute
Masti de protectie contrafacute

Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute. În același timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt, se arată în comunicatul  Poliției Române.

Măștile falsificate au ajuns la spitalul din Timișoara unde, din cauza filtrelor necorespunzătoare, medicii erau expuși pericolului de infectare. Au fost puse în aplicare șase mandate de aducere, suspecții fiind duși la audieri.

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică și polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, dosarul fiind în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

Urmăriți Impact.ro și pe