Percheziții de amploare în București și alte 36 de județe din țară. Suspecții trimiteau armele prin curier

Elena Avramescu 09.12.2021, 09:36
Percheziții de amploare în București și alte 36 de județe din țară. Suspecții trimiteau armele prin curier

Mai mult de 100 de percheziţii au avut loc joi dimineaţă în Bucureşti şi în 36 de judeţe, într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată. Astfel că armele erau trimise prin curier clienților, potrivit informațiilor transmise de Poliția Română. Se pare că este vizată o firmă din Ungaria, care reușea să vândă online arme unor persoane fizice de pe teritoriul României, fără a respecta legislaţia.

Percheziții de amploare în București și alte 36 de județe

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – IGPR, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 Bucureşti, efectuează 103 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi 36 de judeţe, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată.

Acţiunea vizează creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte şi lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid, au spus IGPR.

Perchezitii de amploare in Bucuresti si alte 36 de judete
Perchezitii

Ulterior s-a aflat că după introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi făcut prin interpunerea altor firme de curierat rapid.

Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar din depozitul situat pe teritoriul Ungariei ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu, au mai transmis oamenii legii.

În plus, în toate aceste activități sunt angrenați mai mult de 300 de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, dar și criminaliști și luptători de intervenție și acțiuni speciale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...