Pentru câte luni de izolare ne mai ajung banii de la buget. Anunțul făcut de Ministrul Finanțelor

Diana Radu / 14.04.2020, 08:10
Pentru câte luni de izolare ne mai ajung banii de la buget. Anunțul făcut de Ministrul Finanțelor
În contextul în care starea de urgență ar mai putea fi prelungită pentru încă o lună, multă lume se întreabă pentru câte de luni de izolare ne mai ajung banii de la buget. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a făcut precizări în acest sens.

Cum stăm cu banii de la bugetul de stat? Răspunsul ministrului Finanțelor

Florin Cîțu a precizat că Ministerul Finanțelor are o rezervă financiară sufiecientă pentru 4-5 luni de zile, sau chiar mai mult. În acest context, ministrul a spus că nu se pune problema unui acord cu Fondul Monetar Internațional.
ministrul finantelor, florin citu, izolare, buget
Cum stăm cu banii de la bugetul de stat? Răspunsul ministrului Finanțelor

„În acest moment nu discutăm despre așa ceva (un acord cu FMI, n.red.). Avem acel buffer de care nu ne-am atins, de aceea continuăm să ne finanțăm din piață, și astăzi ne-am finanțat din piață, când găsim condiții bune ne finanțăm, ca să facem aceste plăți.

Păstrăm buffer-ul pentru momente dificile, acordurile cu instituții internaționale sunt pe ultimul loc, dacă ajungem acolo. Buffer-ul ne ajunge peste 4 luni, 4-5 luni de zile, chiar mai mult, dar nu pot să dau cifrele exacte, pentru că sunt negocieri cu piețele”, a afirmat Florin Cîțu, la Digi24.

Ministrul Finanțelor a  mai dat asigurări că toate cadrele medicale și tot aparatul administrativ care se află în prima linie în lupta contra pandemiei își vor primi salariile la timp. De asemenea, ministrul a mai spus că nu vor exista nici cu plata pensiilor, a salariilor, a șomajului tehnic sau a altor facturi ale MFP. Deja ministerul Finanțelor a făcut vineri cele mai mari plăți din istorie, prin faptul că a plătit pensiile în avans pentru luna aprilie.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a spus că pensiile se vor plăti în avans de către stat, deoarece toți românii trebuie să se întrețină și să facă față la decretările din starea de urgență, anunțate de Președintele Klaus Iohannis, cu scopul de a opri epidemia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI