Pensionarii riscă să rămână cu aceeași pensie și în următorii 50 de ani. Anunțul lui Marcel Ciolacu. „Este posibil”

Anca Manolica 13.12.2022, 15:46
Pensionarii riscă să rămână cu aceeași pensie și în următorii 50 de ani. Anunțul lui Marcel Ciolacu. „Este posibil”

Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023, ultima pe următorii 50 de ani? Riscă pensionarii să rămână cu același venit lunar vreme de 5 decenii de acum înainte? Iată ce spune Marcel Ciolacu, președintele PSD. Precizări importante din partea politicianului.

Avertismentul lui Marcel Ciolacu privind viitorul pensiilor în România

Preşedintele PSD a declarat, luni, 12 decembrie, că este posibil să avem ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani. Marcel Ciolacu a admis că este posibil acest lucru, dacă nu se va putea înlocui cifra de 9,4 pentru pensii pusă în PNRR. Așadar, majorarea de anul viitor ar putea fi ultima, ceea ce ar fi o veste teribilă pentru milioane de români.

Totodată, politicianul a subliniat că suntem singurul stat european cu acest procent trecut în PNRR, precizând că mai avem o marjă mică, de până la 12%. Așadar, urmează o discuție în acest sens.

„Este posibil, dar eu cunosc anumite detalii că acest 9,4 va fi înlocuit din PNRR. Nu e o speranţă, e o discuţie avută de către domnul prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii şi cu comisarul Schmit, mie mi-a transmis că e o aberaţie să fie trecut 9,4.

Cu adevărat, dacă vom avea o criză economică, o recesiune, nu avem o creştere a PIB-ului nominală, este posibil, dacă nu se îndepărtează acest 9,4, să avem ultima creştere de pensii. Mai avem o marjă foarte mică, de până în 12% pentru următorii 50 de ani”, a spus Ciolacu, potrivit Digi24.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Nu ştiu cu ce anume au gândit”

Liderul PSD a precizat că România este singurul stat european care are acest procent trecut în PNRR pentru pensii, în timp ce media UE este pe la 12,6. În acest sens, Ciolacu a declarat că ar trebui „să fim prevăzători, sustenabili și predictibili pe perioada următoare” cu privire la o eventuală recesiune în România.

Totodată, a ținut să îi „arate” cu degetul pe foștii foștii guvernanți care au negociat la Comisia Europeană PNRR-ul.

„Nu ştiu cu ce anume au gândit. Suntem singurul stat european cu acest procent trecut. Părerea mea este că e corect să rămânem într-o medie a UE care e de 12,6.

Obligativităţi de creştere a veniturilor sunt cu totul alt lucru. Nu poţi să vii să impui un procent fix care nu are nicio treabă cu realitatea. Mai avem o mică majorare de până în 12 la sută. Este la fel ca şi cu închiderea minelor şi a termocentralelor.

Reprezentanţii Comisiei Europene spun că nu ei au cerut aceste lucruri”, a mai spus șeful PSD.

Citește și: Dispar aceste pensii din România, decizia vine de la Bruxelles: cine sunt românii afectați

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...