Pensionară de 81 de ani, amendată de polițiștii din Capitală. Ce a făcut bătrâna

Stefan Daniel 07.08.2019, 18:03
Pensionară de 81 de ani, amendată de polițiștii din Capitală. Ce a făcut bătrâna

O pensionară de 81 de ani din București a fost amendată de niște polițiști dintr-un motiv care, la prima vedere, este banal. Oamenii legii n-au avut milă de bătrână, dar nici aceasta n-a încercat să-i convingă să o ierte. Femeia a spus că a fost la prima abatere de acest gen și sunt convins că o fii indignat de motivul pentru care pensionara a fost amendată.

Cazul ei nu este deloc unul special și nici unic. Nu e nici prima, nici ultima pensionară din România care a primit o amendă de la polițiștii rutieri, dar, cumva, cineva a fost la fața locului și a filmat scena. Polițiștii nu s-au lăsat intimidați nici de prezența camerei video, nici de vârsta înaintată a femeii. Ei și-au făcut datoria.

Se pare că pensionara în vârstă de 81 de ani a fost amendată pentru că a traversat strada pe culoarea roșie a semaforului, dar pe trecerea de pietoni. Spre camera video, însă, femeia spune că a pornit de pe loc, să traverseze, când era culoarea verde, dar, din cauză că merge greu, semaforul s-a făcut roșu. Poliția a luat-o imediat în colimator.

O pensionară, amendată pentru că a traversat strada prea încet pe culoarea verde a semaforului

Pensionară de 81 de ani, amendată de polițiștii din Capitală. Ce a făcut bătrâna

Iată mai jos dialogul dintre pensionară și cel care a filmat momentul:

„Câți ani aveți?”

„81.”

„Ați mai trecut pe roșu până acum vreodată?”

„Nu. N-am trecut nici acum. Am pornit pe verde, dar s-a schimbat când eram eu pe la mijloc.”

„Dumneavostră mergeți puțin mai încet.”

„Sigur că da!”

„Și, de fapt, vă amendează pentru mers încet pe verde.”

„Da, mă amendează că am trecut pe roșu.”

Nu știm care este valoarea exactă a amenzii pe care a primit-o femeia, dar e bine să știi că și pietonii pot fi amendați dacă nu traversează prin locurile marcate sau dacă nu trec atunci când e cazul, adică doar pe verde. Amenda prevăzută pentru pietonii care traversează neregulamentar este de 290 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe