Povestea dramatică a fetei însângerate, din Galați, ignorată de polițiști. Are părinții în închisoare și „e distrusă emoțional”

Stefan Daniel 06.08.2019, 13:17
Povestea dramatică a fetei însângerate, din Galați, ignorată de polițiști. Are părinții în închisoare și „e distrusă emoțional”

Fata de 14 ani din Galați, victimă a unei agresiuni sexuale, pe care cei doi polițiști au ignorat-o, are o poveste de viață dramatică. Provine dintr-o familie destrămată și este aproape orfană. A ajuns la mila statului pentru că nicio rudă nu și-a asumat îngrijirea ei. Fata este distrusă emoțional și are mari șanse să urmeze calea periculoasă a părinților, din cauza unei lipse de îndrumări pentru vârsta ei.

Fata, al cărei nume nu a fost și nici nu va fi divulgat public, are doar 14 ani și este în grija Protecției Copilului pentru că părinții săi sunt în închisoare. După condamnarea și închiderea lor, nicio altă rudă nu a vrut să-și asume creșterea ei, din cauza sărăciei acute în care trăiesc. Chiar dacă ar fi vrut, tot n-ar fi putut să o crească, pentru că nu îndeplinesc standardele minime legale pentru a avea grijă de un copil.

Drama fetei de 14 ani din Galați: părinții în pușcărie și rude care trăiesc ca-n Evul Mediu

Povestea dramatică a fetei însângerate, din Galați, ignorată de polițiști. Are părinții în închisoare și „e distrusă emoțional”
Polițiștii au văzut-o pe față însângerată, dar n-au făcut nimic ca s-o ajute sau măcar să o întrebe ce i s-a ntâmplat

Părinții fetei au avut probleme cu legea timp de mai mulți ani. Tatăl minorei a primit, inițial, o condamnare cu suspendare pentru furt calificat. Prima dată a scăpat de pușcărie, dar apoi, din cauza recidivei, a fost închis.

CITEȘTE ȘI:

Cum au fost pedepsiți polițiștii din Galați care au privit nepăsători la fata de 14 ani, plină de sânge, pe stradă

MAI vrea să te simți iar în siguranță. Ce fel de mașini vor fi cumpărate în valoare de aproape un miliard de lei

Gheorghe Dincă plânge în timpul anchetelor. Ce le spune polițiștilor. ”Scenele se repetă de câteva ori!”

Soția sa n-a avut niciodată bază în el, ca să-și asume rolul tradițional de cap al familie, iar femeia, la rândul ei, a avut probleme cu legea (legături cu o reţea de spărgători de locuinţe, de proxenetism şi prostituţie, fiind de asemenea condamnată la închisoare).

Ancheta socială în cazul fetei a fost realizată în 2017. De atunci se știe că minora provine dintr-o familie care trăiește într-o sărăcie și mizerie extreme, promiscuitate, un mediu deloc sănătos pentru un copil. Rudele sale cele mai apropiate, bunici materni și paterni, mătuși, unchi, nu au nici măcar locuinţe proprii, ci trăiesc în spaţii insalubre, fără utilităţi minimale, din clădiri abandonate sau încropite din resturi la periferia oraşului Galaţi.

Un copil cu probleme emoționale

În situația dată, s-a decis punerea fetei în grija statului, prin sistemul de protecție a copilului, care, se pare că nici acesta nu e chiar atât de prielnic cum ar trebui. A mers însă la școală, unde nu are rezultate prea bune, dar tot a ajuns puțin mai bine decât dacă ar fi rămas în sărăcia lucie a rudelor.

Apropiații ei, din cadrul Protecției Copilului Galați, spun că au observat o schimbare în comportamentul fetei după ce l-ar fi cunoscut pe băiatul de 15 ani care se pare că ar fi agresat-o sexual în ziua de sâmbătă, 3 august. Fata îl cunoaște de o lună.

„Nici nu-i de mirare că s-a ataşat mai mult decât este normal de acel băiat, având în vedere că în întreaga ei viaţă s-a zbătut într-o cumplită lipsă de afecţiune şi s-a agăţat de iluzia unei iubiri miraculoase. Copilul acesta este distrus emoţional. Este nevoie de consiliere psihologică serioasă pentru a reveni la normalitate”, a declarat psihologul Adrian Toma, pentru Adevărul.

Urmăriți Impact.ro și pe