Pensiile nu vor mai crește. Guvernul nu confirmă majorarea cu 10% din ianuarie 2023

Mihnea Tălău 11.07.2022, 11:09
Pensiile nu vor mai crește. Guvernul nu confirmă majorarea cu 10% din ianuarie 2023

Guvernanții afirmă mereu că mărirea pensiilor este necesară, dar atunci când vine vorba despre un procent concret, amintesc despre resursele financiare pe care statul le va avea la dispoziţie în acel moment. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, nu a putut confirma dacă se măresc sau nu pensiile cu 10% din ianuarie 2023.

Uite mărirea, nu e mărirea

„Guvernul va face toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul celor vulnerabili. Sunt măsuri succesive care i-au vizat pe pensionari cu sume care li s-au acordat şi sunt convins că, în funcţie de resursele pe care guvernul le are la dispoziţie, pensionarii vor resimţi atenţia de care trebuie să beneficieze„, a declarat Cărbunaru, la Antena 3.

Pensionarii, în general având venituri forte mici, sunt vulnerabili în urma creșterii galopante a prețurilor. Se încearcă mai multe măsuri în acest moment, pentru a veni în ajutorul pensionarilor care au și așa venituri foarte mici.

Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Promisiunile PSD par să rămână doar la nivel declarativ, deși liderul social-democraților, Marcel Ciolacu afirma că pensiile vor fi majorate, ”conform legii”, la 1 ianuarie 2023.

Autoritățile au anunțat cine sunt românii care își vor putea pierde pensia

”Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 ”, declara, cu câteva liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Executivul a decis în acest an să existe o majorare a pensiilor cu 10% plus acele ajutoare care au fost acordate la începutul anului pentru creșterea facturilor și ajutoarele de 700 de lei care deja încep să fie distribuite odată cu pensiile, pentru pensionarii care au un venit sub 2000 de lei în prezent.

Cu toate acestea poate fi vorba despre o stagnare a creșterilor pensiilor deși cei 10% vehiculați reprezintă în final o sumă infimă dacă ne raportam la inflația care a ajuns în România, până la această oră la un nefericit 15%. Iar aceasta continuă să crească, conform specialiștilor, de la o zi la alta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...