Pensiile care vor dispărea în 2021. Anunţul a fost făcut

Nicu Stan 14.02.2021, 18:02
Pensiile care vor dispărea în 2021. Anunţul a fost făcut

Pensiile care vor dispărea în 2021. Anunţul a fost făcut. Este vorba despre pensiile speciale. Pentru început se va lua în calcul pensiile parlamentarilor și primarilor.

Dispar unele pensii în acest an. Ce pensionari vor fi grav afectați

Pensiile care vor dispărea în 2021. Anunţul a fost făcut și vizează într-o primă fază pensiile primarilor și parlamentarilor.

Astfel, Dacian Ciolos, co-presedintele USR PLUS a transmis duminică, 14 februarie, că pensiile speciale ale parlamentarilor și cele ale primarilor vor fi primele care vor dispărea.

Se va depune un proiect de lege în Parlament

Pentru asta un proiect de lege va fi depus în Parlament. În plus, Dacian Cioloș a declarat că în Romania, pensiile ar trebui să fie direct proporționale cu contribuția.

Incepem cu pensiile parlamentarilor si primarilor, care sunt cel mai usor de eliminat. In Parlament suntem in curs de a construi majoritatea necesara.

Ce pensii vor dispărea la început

Punem aceste proiecte pe ordinea de zi si cred ca intr-o perioada scurta, in cateva saptamani cred ca pot sa ajunga aceste proiecte pe ordinea de zi si pensiile speciale vor disparea la parlamentari si primari.

Apoi urmeaza sa vedem celelalte, unde trebuie sa ne uitam mai atent ca sa nu fim in situatia de a face doar populisme cum au facut altii inaintea noastra, cand s-au laudat ca dispar pensiile, dar ne-am trezit la Curtea Constitutionala cu tot felul de contestatii„, a declarat Dacian Ciolos, duminica, la Prima TV.

Proiectul dispariției pensiilor speciale este asumat de USR Plus

Întrebat despre părerea colegilor de aliantă, respectiv PNL, Dacian Ciolos a dezvăluit că este un obiectiv politic asumat de USR PLUS.

Nu mai conteaza ce s-a intamplat in trecut, atunci noi eram in opozitie, acum suntem in majoritate. USR PLUS are asta ca obiectiv politic inca de la infiintare, pentru ca e clar, nu poti sa contruiesti pe mucegai si pe putreziciune. Despre asta este vorba acolo. Noi ne-am angajat ca o sa facem si o sa facem.

PSD, acuzat de ipocrizie

Vom pune pe ordinea de zi aceste proiecte si acolo se vor transa lucrurile si vom vedea cine cu adevarat este pentru eliminarea pensiilor speciale. Acolo, la vot, se va vedea. Vad ca apar eroi acum, inclusiv PSD. Vedeti vreo ipocrizie mai mare in tara asta decat PSD, care a introdus pensiile speciale, care s-a batut pentru ele si acum vin si cer eliminarea. Foarte bine, o sa le punem pe ordinea de zi, noi chiar o sa le punem.

Cred ca oamenii putin sunt interesati cine, cum le-a depus, cu ce amendament, in ce comisii trebuie sa treaca. E important sa ajunga pe ordinea de zi si acolo, la vot, foarte bine. Daca PSD va fi de acord sa voteze pentru eliminarea pensiilor speciale, foarte bine„, a declarat Ciolos.

UDMR vrea dispariția tuturor pensiilor speciale

Vizavi de ce susține UDMR, Dacian Ciolos a explicat că nu este de acord cu propunerea de a pune toate categoriile de pensii speciale „la pachet” pentru a nu se greși astfel.

Vom vedea la vot, acolo fiecare e in fata alegatorilor, aici nu mai conteaza ce intelegeri, ce discutii am avut.

La vot se va vedea cine nu vrea dispariția pensiilor speciale

Acolo, la vot se va vedea cine isi doreste eliminarea pensiilor speciale si cine nu. Sa le punem pe toate la pachet va insemna sa mai asteptam jumatate de an, pana cand trecem in analiza toate pensiile, pe diferitele categorii, pentru ca pensiile astea care merg dincolo de contributivitate, ca le zice speciale, unele au fost pensii de serviciu inainte, toate astea au nevoie de o analiza sa ne asiguram ca tot ce decidem este si fezabil si ca nu poate fi atacat.

Dar pentru pensiile de parlamentari si primari nu ar trebui sa existe nicio ezitare pentru ca nu se justifica cu nimic aceste pensii pentru ca nu au nimic de-a face cu contributivitatea„, a mai declarat Dacian Ciolos.

Urmăriți Impact.ro și pe