Pensii 2022. Ministrul Muncii, anunţ important pentru pensionarii din România. „Nu vreau să dezamăgesc”

Nicu Stan 11.03.2022, 11:57
Pensii 2022. Ministrul Muncii, anunţ important pentru pensionarii din România. „Nu vreau să dezamăgesc”

Pensii 2022. Ministrul Muncii, anunţ important pentru pensionarii din România. „Nu vreau să dezamăgesc”. Ministrul Muncii, Marius Budăi,  a făcut, joi seară, noi precizări privind o nouă creștere a pensiilor. Acesta i-a asigurat pe români că se caută soluţii pentru a se putea creşte, din nou, pensiile.

Pensii 2022. Marius Budăi, anunţ pentru pensionari. Ce se întâmplă cu venirurile lor

S-a aflat ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a explicat, joi seară ce se întâmplă cu noua majorare a pensiilor care ar trebuie să aibă loc în luna septembrie a acestui an.

Astfel, Marius Budăi a spus că subiectul privind creşterea pensiilor se află în continuare în atenţia coaliţiei de guvernare.

„Este atenția permanentă a noastră, a coaliției, mai ales a mea. Nu vreau să dau nici speranțe, nu vreau nici să dezamăgesc. Atunci când vom avea clar o concluzie, când vom avea ceva de comunicat, o vom face. Suntem în plină legatură și cu partenerii sociali, cu sindicatele şi cu patronatele. Vom avea discuții, lucrăm, majorarea pensiilor este în atenția noastră. Ne-am angajat în programul de guvernare să prezentăm un calendar, ne-am angajat la acel pachet social. Căutăm soluţii în acest sens”, a declarat ministrul Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

Dan Vilceanu spune ca guvernul trebuie sa refaca inechitatil existente in sistemul de pensii
Dan Vilceanu spune ca guvernul trebuie sa refaca inechitatil existente in sistemul de pensii

Guvernul trebuie să elimine inechitățile din sistemul de pensii

De asemenea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunțat săptămâna aceasta că Executivul trebuie să facă reforma pensiilor pentru a elimina inechitățile din sistem.

„În ce privește sistemul de pensii și reforma pensiilor, eu cred și toți românii ar considera că reforma pe care trebuie să o face este foarte utilă. Vorbim de eliminarea inechităților din sistem. Sunt multe situații în care un pensionar a ieșit la pensie anul acesta și are pensia mai mare cu 30-40% față de alt pensionar care a ieșit la pensie acum 3-4 ani, ceea ce este o inechitate crasă și nimeni nu-și dorește să se mai întâmple acest lucru. În al doilea rând, creșterea pensiilor mici. În România acum nu există posibilitatea de a crește pensiile mici, poți crește doar punctul de pensie și cnd crești punctul de pensie, crești la toți și inechitățile devin și mai mari. Reforma pensiilor aduce echitate în sistem și nu cred că trebuie să schimbăm ceva aici”, a spus Vîlceanu, într-o conferință.

Nu în ultimul rând, secretarul general al PNL a respins o solicitare venită din partea partenerilor de guvernare de la PSD de renegociere a PNRR cu Comisia Europeană, însă a recunoscut că legal există totuși posibilitatea de a modifica asumările luate.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe