Premierul Ciucă, prea ocupat pentru discuții cu colegii de partid. Dan Vîlceanu: „A fost un an nebun pentru PNL”. Ciprian Ciucu: „Eu nu știu, trebuie să frec anumite clanțe?”

Gabriela del Pupo 13.12.2021, 10:30
Premierul Ciucă, prea ocupat pentru discuții cu colegii de partid. Dan Vîlceanu: „A fost un an nebun pentru PNL”. Ciprian Ciucu: „Eu nu știu, trebuie să frec anumite clanțe?”

Dan Vâlceanu intervine după declarațiile primarului Ciprian Ciucu conform cărora premierul Nicolae Ciucă ar fi inabordabil prin telefon. Acesta spune că premierul nu are timp deocamdată dar că această situație se va rezolva în timp. Acesta a dat și asigurări că deocamdată nu se pune problema schimbării conducerii partidului.

”Am avut Congres acum doua luni, Doamne iartă-mă!”

„A fost un an nebun pentru PNL, să știți”, spune Dan Vâlceanu „Ne-am mai liniștit puțin”. Acesta a precizat că deocamdată nu se discută varianta în care Florin Cîțu să se îndepărteze de la șefia partidului „Nu se pune problema. Am avut Congres acum doua luni, Doamne iartă-mă!” a spus Vâlceanu la Digi24.

Vis-a vis de afirmațiile primarului Ciprian Ciucu, Vâlceanu spune că este doar o chestiune de timp și că după ce vor fi rezolvate prioritățile comunicarea va fi mai bună.

„Nu se pune problema (ca premierul) sa fie apropiat sau îndepărtat de șefii de organizații. Toată lumea realizează ca în perioada asta este un program extrem, extrem de încărcat. România nu a avut guvern cu puteri depline, sunt multe situații pe care trebuie sa le rezolvam rapid. Sunt sigur că odată depășită aceasta perioada domnul Ciucă va avea timp sa discute cu dânșii”.

„Eu nu știu, trebuie să frec anumite clanțe”

Primarul sectorului 6 i-a reproșat premierului că nu poate fi contactat, mai ales având în vedere problemele cu termoficarea în capitală.

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu

„Să fie atent în relația cu Bucureștiul (premierul Nicolae Ciucă, n.r.). Tocmai s-au dar bani pentru locale, iar Bucureștiul a fost sărit. Inclusiv pentru chestiuni sociale. Bucureștiul are mari probleme pe zona aceasta, pentru că Gabriela Firea a preluat Primăria cu un buget social cam de 70 de milioane de lei şi l-a dus la 400 de milioane de lei. Ăştia sunt banii de investiţii în termoficare, care s-au dus pe vouchere. (…) Eu nu știu, trebuie să frec anumite clanțe, trebuie să fac ceva ca şi DGASPC-urile Bucureştiului, la sectoare mă refer, să primească astfel de sprijin? Sau nu trebuie?”, a declarat Ciprian Ciucu în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, citat de Agerpres.

Acesta a spus că a încercat să îl contacteze pe premier în repetate rânduri însă fără succes.

„Nu am discutat. L-am sunat pe domnul Ciucă. I-am mai reproşat eu şi în trecut că nu prea răspunde la telefon. Nu ar trebui să spun chestiile astea public, dar uite ca m-aţi făcut să le spun. (…) Deocamdată nu (a răspuns). Mi-a spus că singurul lucru care ne desparte este o vocală. Rămâne de demonstrat”, a adăugat Ciucu.

Amintim că peste 100 de localități au primit fonduri de la Guvern vineri pentru a suplimenta bufetul pentru subvențiile la căldură. Banii au fost alocați din fondul de rezervă al Guvernului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...