Pensii 2021. Se dau bani în plus acestor pensionari. Ce au făcut pentru a-i obţine

Nicu Stan 07.05.2021, 10:52
Pensii 2021. Se dau bani în plus acestor pensionari. Ce au făcut pentru a-i obţine

Pensii 2021. Se dau bani în plus acestor pensionari. Ce au făcut pentru a-i obţine, citiți în articolul de mai jos.

70% din pensionarii care au contestat în instanță decizia de pensionare au avut câștig de cauză. Anunțul Ralucăi Turcan

Pensii 2021. Pensionarii care au contestat deciziile de calculare a pensiilor au avut câștig de cauză, astfel că au primit bani în plus.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că 70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanță deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au câștigat. Potrivit celor spuse de Raluca Turcan, totalul achitat la nivel național, pentru asistență juridică, în ultimii cinci ani depășește 40 de milioane de lei.

Raluca Turcan, ministrul Muncii
Raluca Turcan, ministrul Muncii

Raluca Turcan a făcut anunțul pe Facebook

Raluca Turcan a scris pe propria pagină de Facebook că suma plătită în primele luni ale acestui an pentru asistență juridică de către Casa de Pensii Covasna este de 22.000 lei.

”70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanță deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut câștig de cauză. De altfel, suma plătită în primele luni ale acestui an pentru asistență juridică de către Casa de Pensii Covasna este de 22 000 lei, iar totalul achitat la nivel național în ultimii cinci ani depășește 40 de milioane de lei.

Echitatea este adusă în sistemul de pensii

Sunt cifre care arată justețea reformei pe care am demarat-o în domeniul pensiilor și care are în vedere, pe de o parte, crearea unei baze de date electronice complete, la nivel național, care să cuprindă toate datele din dosarele de pensii și, pe de altă parte, o nouă lege care să readucă echitatea în sistem, prin introducerea tuturor elementelor esențiale de contributivitate în calculul pensiei”, a scris Raluca Turcan pe rețeaua de socializare.

Câte dosare de pensionare au fost recalculate până acum

În plus, ministrul Muncii a punctat că peste 24.000 de dosare au fost deja recalculate în toată țara, în paralel cu desfășurarea activității curente.

”În acest moment, am finalizat primele două etape ale procesului de evaluare a dosarelor de pensii la nivel național și se fac testări de soft pentru cea de-a treia etapă. Peste 240 000 de dosare au fost deja evaluate în toată țara, în paralel cu desfășurarea activității curente. La Casa de Pensii Covasna, pe lângă procesul de evaluare care s-a desfășurat într-un ritm bun, s-au recuperat toate restanțele la dosarele de pensii naționale cu termen depășit și mai sunt doar 15 dosare internaționale de soluționat”, a completat Raluca Turcan.

Urmăriți Impact.ro și pe