Pensii 2021. Raluca Turcan a făcut anunţul aşteptat de milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu veniturile bătrânilor

Nicu Stan 17.03.2021, 14:27
Pensii 2021. Raluca Turcan a făcut anunţul aşteptat de milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu veniturile bătrânilor

Pensii 2021. Raluca Turcan a făcut anunţul aşteptat de milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu veniturile bătrânilor, citiți în articolul de mai jos.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: Milioane de pensii vor crește substanțial

Pensii 2021. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat vestea așteptată de milioane de pensionari. Astfel, pensiile a peste 5 milioane de români urmează să fie recalculate în aproximativ un an și jumătate.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat, ieri seară, că nădăjduiește ca într-un an și jumătate să se recalculeze cinci milioane de pensii. La finalul procesului, în cazul a patru milioane de pensionari, pensiile vor avea o creștere consistentă.

Recalcularea ar urma sa creasca substantial pensiile
Recalcularea ar urma sa creasca substantial pensiile

Milioane de pensionari trăiesc în sărăcie

Acum, a mai precizat Turcan, 2,7 milioane de oameni au pensii de doar 1.500 de lei, ceea ce s-ar putea traduce ca ”sărăcie după o viață de muncă”. ”În aproape două săptămâni am evaluat aproximativ 169.000 de dosare de pensii. Vorbim de evaluare, în perspectiva recalculării. Acest proces trebuia să înceapă din iulie 2019 și, dacă s-ar fi desfășurat măcar în ritmul în care facem noi lucru acesta, s-ar fi apropiat de final.

Nu s-a întâmplat pentru că un articol din lege a fost ignorat. S-a vorbit despre recalcularea pensiilor, ignorând faptul că toate pensiile trebuie să fie într-un format informatic pentru a aplica formule de calcul și a obține pensiile recalculate. E o procedură necesară în vederea recalculării pensiilor”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan pentru TVR 1.

În cât timp vor fi recaluculate cele 5 milioane de pensii

În plus, Raluca Turcan speră că toate cele 5 milioane de pensii vor fi recalculate într-un an și jumătate.

Pe parcursul procesului, se vor folosi bani europeni pentru cumpărarea de aparatură, iar personalul va fi suplimentat. În plus, este nevoie ”să motivăm oamenii cărora li s-a dublat activitatea, că ei au și dosarele în plată de urmărit”, a mai spus Raluca Turcan.

Recalcularea pensiilor va revoluționa sistemul de pensii

E un proces care se va finaliza cu bine, eu sunt foarte încrezătoare și cred că va revoluționa întregul sistem de pensii. Între 2005 și 2008 s-a mai făcut o evaluare, dar doar pentru un milion de dosare de pensii. Noi ne propunem într-un an și jumătate să evaluăm 5 milioane de dosare”, a continuat Raluca Turcan.

Pe noi ne interesează marea masă a pensionarilor, care au pensii absolut dramatice, aș spune. Avem 2,7 milioane de pensionari care acum au pensia medie de 1.500 de lei. Asta înseamnă sărăcie după o viață de muncă. E dureros”, a mai declarat Raluca Turcan.

Urmăriți Impact.ro și pe