Pensii 2021. Gata, s-a terminat cu mărirea pensiilor. Ce a putut să le spună Florin Cîțu colegilor din PNL

Ana Anitoiu 01.02.2021, 18:24
Pensii 2021. Gata, s-a terminat cu mărirea pensiilor. Ce a putut să le spună Florin Cîțu colegilor din PNL

Gata, s-a terminat cu mărirea pensiilor! Prim-ministrul Florin Cîțu ar fi făcut o declarație bombă în fața colegilor săi din PNL, după ce, în prima ședință a Biroului Executiv din acest an, liberalii au venit cu nemulțumiri referitoare la felul în care sunt împărțite funcțiile în Guvern.

Unii dintre bugetari au avut în 2020 sporuri egale cu salariile

Potrivit unor surse din PNL ce au fost citate de hotnews.ro, premierul le-a spus colegilor săi din partid că are de gând să taie o parte din sporurile bugetarilor, în contextul în care, în anul 2020, unii dintre angajații la stat au primit sporuri ce le-au dublat veniturile lunare. Florin Cîțu ar fi precizat că, după calculele sale, ar fi posibilă o economie de 2,5 miliarde de lei la bugetul de stat.

Prim-ministrul a făcut acest anunț după ce a evitat să se implice în conflictul intern ce a izbucnit în cadrul PNL referitor la numirea secretarilor de stat și a prefecților. În locul acestui subiect, el s-a referit la construirea bugetului de stat și a explicat ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor, în acest an.

Pensii 2021. Gata, s-a terminat cu marirea pensiilor. Ce a putut sa le spuna Florin Citu colegilor din PNL
Florin Citu

Ce le-a spus Florin Cîțu colegilor din PNL, referitor la pensii

A doua veste cu care ar fi venit premierul ar fi fost aceea că pensiile nu pot fi majorate în acest an, în ciuda cererii partenerilor din Coaliție. UDMR a solicitat o majorare de 8%, iar USR-PLUS au vorbit despre o creștere a pensiilor de 3%. În plus, Florin Cîțu a spus că pensiile sunt mai mari anul acesta față de nivelul la care se aflau în 2020 și că pensionarii vor trebui să se mulțumească cu sumele stabilite la data de 1 ianuarie.

„Pensiile vor fi mai mari ca anul trecut, deci anul acesta punctul de pensie este mai mare ca anul trecut. Pensiile au crescut 14%. Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB, trebuie să găsim acești bani”, a spus Florin Cîțu.

Ce reproșuri au fost lansate în interiorul PNL

Tot conform surselor liberale ce au fost citate de hotnews.ro, în cadrul PNL s-au exprimat unele nemulțumiri. Fostul lider de grup de la Camera Deputaților, Florin Roman, ar fi spus că Ludovic Orban își promovează „prietenii” în comisia internă a PNL în care se analizează candidaturile pentru posturile de secretari de stat.

De asemenea, au fost făcute reproșuri referitoare la miniștrii din actualul Guvern. Potrivit surselor hotnews.ro, Rareș Bogdan a spus că miniștrii USR sunt mult mai vizibili decât cei ai PNL. În plus, prim-vicepreședintele PNL a spus că miniștrii nu comunică și că sunt ”greu de abordat la nivel intern”

Florin Cîțu, gafă majoră referitoare la ministrul Sănătății

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc luni, premierul a făcut o gafă referitoare la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Mai exact, prim-ministrul l-a scos din schemă total. Florin Cîțu a spus că a avut mai multe discuții cu Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății în Guvernul Orban, cu privire la situația din spitalele din țară.

Prim-ministrul și fostul ministru al Sănătății au vorbit despre incendiul de la Institutul Matei Balș și cel de la Spitalul Sf. Pantelimon. Conform premierului, au fost făcute câteva rapoarte, iar anchetase află în desfășurare. Florin Cîțu a precizat că dacă cineva este vinovat de tragedia de la Balș, acesta va fi tras la răspundere.

Urmăriți Impact.ro și pe