Pensia colosală pe care o încasează Petre Roman lunar. Fostul premier a recunoscut fără ezitări. „N-aș putea trăi cu 5.000 de lei”

Anca Manolica 06.11.2022, 20:47
Pensia colosală pe care o încasează Petre Roman lunar. Fostul premier a recunoscut fără ezitări. „N-aș putea trăi cu 5.000 de lei”

Profesor universitar, figură importantă la Revoluția din 1989, prim-ministru și om politic de succes. Petre Roman are în spate o carieră de zeci de ani, în care a avut parte de multe reușite. Prin urmare, acum, la bătrânețe, se bucură de o pensie colosală. Mai multe informații despre suma pe care o încasează lunar fostul premier al României în materialul de mai jos!

Ce pensie încasează Petre Roman lunar

În vârstă de 76 de ani, Petre Roman se bucură de liniștea adusă de anii pensionării. Cu toate că, la începutul acestui an, fostul premier al României, a primit o ofertă de nerefuzat din Elveția. El a devenit Președinte al Universității din Geneva, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din întreaga lume. Așadar, încă un venit lunar adăugat în contul său.

Atunci când vine vorba despre privește banii pe care îi câștigă în prezent, tatăl Oanei Roman a ajuns să culeagă roadele muncii de o viață. Acesta a dezvăluit în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN, ce sume lunar încasează din pensie, dar şi ce face pentru a îşi suplimenta veniturile.

Petre Roman
Petre Roman

„N-aș putea trăi cu 5.000 de lei”

Fostul șot al Mioarei Roman încasează lunar două pensii, una pentru activitatea didactică, de 5.000 de lei pe lună, iar cea de-a doua, de 10.000 de lei pentru mandatele de parlamentar.

„Nu mă plâng pentru că am venituri și muncesc acum în mai multe locuri ca să am venituri”, a spus fostul Petre Roman. Întrebat de reporter dacă ar putea trăi cu 5.000 de lei pe lună în România, acesta a răspuns:

„Nu aș reuși. Nu aş putea trăi cu 5.000 de lei, dar nu aș fi obligat să trăiesc în felul acesta, pentru că și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus.

Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit. Sunt și președinte și profesor la o universitate din Geneva, pentru care, de asemenea, sunt bine plătit. Și eu mai am și pensia mea.

Pensia specială a fost restabilită acum 3 luni. În cazul meu fiind vorba de mai multe mandate este de 10.000 de lei”, a mai dezvăluit fostul prim-ministru al României.

Petre Roman a ocupat funcția de prim-ministru în perioada 26 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991. Apoi, tot pe plan politic, a activat în funcția de deputat de Brașov, în perioada 19 decembrie 2012 – 9 februarie 2015, după care a devenit deputat în București, între 1990 și 1996, urmând ca între 1996 – 2004 să ocupe funcția de senator.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...