Petre Roman se mută din România. Pleacă împreună cu Silvia Chifiriuc. „Scapă de mizeria de aici”

Stan Filon 14.02.2022, 13:46
Petre Roman se mută din România. Pleacă împreună cu Silvia Chifiriuc. „Scapă de mizeria de aici”

Tot mai mulți tineri pleacă din România pentru a-și trăi visele în altă parte, unde au posibilitatea unui trai decent. Ei bine, la atâția ani după ce a luat parte activă la Revoluția din 1989, în celebrul său pulover, fostul premier Petre Roman se pregătește și el să îngroașe rândurile celor care pleacă din țară, fără a mai privi înapoi! Totul s-a aflat acum, după ce fiica sa, Oana Roman, a făcut totul public.

Petre Roman pleacă din România

Petre Roman își ia familia și pleacă peste hotare! Fostul premier, ajuns la vârsta de 75 de ani, a primit o ofertă de nerefuzat din Elveția, acolo unde este deja pregătit să înceapă o nouă viață, alături de soția sa, Silvia Chifiriuc și fiul lor. Petre Roman va ocupa funcția de Președinte al Universității din Geneva, unda dintre cele mai bune instituții de învățământ din lume. Anunțul a fost făcut de Oana Roman, care s-a arătat puțin dezamăgită de decizia tatălui său, dar și mândră de faptul că meritele lui sunt, într-un final, recunoscute.

„Ce credeți? Azi mă sună tata. Printre altele, ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus la colțul străzii să cumpere o pâine, mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția. Mă bucur foarte tare pentru el că scapă de țara asta de doi bani și că oamenii din afară îi recunosc meritele”, a povestit Oana Roman.

Petre Roman pleaca din Romania
Petre Roman pleaca din Romania

Ce carieră are în CV Petre Roman

Petre Roman este cunoscut publicului larg pentru ceea ce a încercat să facă în politică, însă fostul premier are o carieră puternică în spate, fiind recunoscut în lumea științifică pentru cercetările sale din domeniul fizica fluidelor, dar și a poluării mediului.

Petre Roman devenea în 1968 asistent la Facultatea de Energetică de la Institutul Politehnic București iar în 1976 obține titlul de șef de lucrări, apoi conferențiar. În 1985 i se încredințează conducerea Catedrei de Hidraulică și Mașini Hidraulice de la Facultatea de Energetică.

A condus cercetări și a realizat o instalație pilot pentru transportul hidraulic al minereului și sterilului cu aplicații în industria minieră. Din 1990 este profesor universitar iar în aprilie 2000 primește titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Chișinău, Republica Moldova. Este membru al Asociației Internaționale de Cercetări Hidraulice (IAHR).

Petre Roman a publicat peste o sută de lucrări științifice în edituri și reviste de specialitate, la congrese și alte manifestări științifice, în țară și străinătate. Unele dintre acestea își păstrează validitatea științifică cum ar fi cele privitoare la studiul efectelor descărcării apelor calde de la CNE Cernavoda, modele de simulare a turbulenței cu aplicații în predicția jeturilor poluante și a auto-curățirii magistralelor de canalizare urbană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...